/ Vigsel

Tiaran – hårsmycke och kronan på verket på ditt bröllop. Hyra eller köpa?

Brudkronor och vackra tiaror är tillbaka på brudens önskelista när drömbröllopet planeras. Från att en tid främst synts på kungliga bröllop så efterfrågas återigen detta ikoniska hårsmycke, gärna i kombination med en romantisk vit slöja. Oavsett om du vill hyra eller köpa: är du ute efter en cool eller klassisk prinsesslook på din stora dag – prata med oss om din drömtiara så får vi den att hända. Dessutom erbjuder vi mängder av inspiration för brudar som letar efter en unik stil!

Som tillverkare och säljare av vackra förlovningsringar och vigselringar guidar vi varje vecka lyckliga par till rätt ringar. Och alltfler av de blivande brudar vi träffar visar även stort intresse för en tjusig krona på verket – precis som du? Kanske vill du hyra en krona eller en tiara till bröllopsdagen – eller så önskar du köpa och låta den gå i arv till kommande generationer.

kronor001-1Brudkronan och tiaran är tillbaka, om det råder inga tvivel.

Leverantör av tiaror och brudkronor i 50 år

Bröllopstrender gör sig påminda när vi bläddrar i släktens fotoalbum och kan följa kärlekens estetik genom åren. Den avspeglas förstås i brudklänningens stil men även genom brudens val av håruppsättning. Jarl Sandin har sedan 1960-talet erbjudit kunder möjlighet att både hyra och köpa brudkrona och tiara. I huset har vi en ljuvlig uppsättning att inspireras av. Vad sägs om dessa skönheter som i 50 år prytt förväntningsfulla brudar.

Exempel på vackra brudkronor och tiaror för uthyrning hos Jarl Sandin

krona003
1. En ståtlig 1970-talskrona med ädelstenar och klassiska symboler för tro, hopp och kärlek
Symbolik berör oss extra när världen gungar och vi vill fokusera på en härlig framtid tillsammans.

krona004
2. En klassisk krona från 1960-talet, med vita pärlor och bergkristall
Den här typen av bröllopskrona kan förgylla många olika brudar och bröllopsteman. Pärlor är populära idag, men redan i den grekiska mytologin symboliserade de äktenskapet och var gudinnan Afrodites signum.

krona005
3. Prinsesslik brudkrona tillverkad 1969 som bars tillsammans med slöja där den främre delen veks bakåt under vigseln, vilket var typiskt för perioden
En grafiskt enkel krona i trendig rödguldsfärg, som för tankarna till sagornas värld och andas äkta hantverk från historiska tider. I dagens trender ser vi inspirationen från sent 1960-tal och 1970-tal, men uppdaterat till en Boho chic-stil där naturnära material och hantverk står i fokus.

krona006
4. Lekfull tiara tillverkad av Jarl Sandin under den senare delen av 1960-talet
Stilren tiara i rent silver som påminner lite om en rad med noter att bära i håret. Kanske något för den kreativa bruden, vars passion är musik. Trots 50 år på nacken är denna tiara oerhört modern. En tidlös klassiker som förgyllt många vackra brudar och fortsätter på denna inslagna väg.

krona0212
5. Syster till ovan tiara i form av slående modern och spännande brudkrona
Kronan är även den tillverkad av Jarl Sandin under den senare delen av 1960-talet. Superfin med många möjligheter till fin styling.

krona021
6. Äkta prinsessdröm från 1960-talet
Detta är en riktig "prinsess-krona" med många fina detaljer och små vajande symboler för tro, hopp och kärlek. Tillverkad i Jarl Sandins verkstad på 1960-talet av en guldsmed med försmak för det skira och romantiska.

Jag vill hyra en tiara eller brudkrona

Välkommen in i vår butik på Kungsgatan 67 i hjärtat av Göteborg så hjälper vi dig vidare och kan visa dig alla alternativ. Det finns självklart också möjlighet att boka in ett dygns lån av tiara/brudkrona för att prova hemma eller konsultera den frisör som ska klä dig.

kronor002-1

Önskar du att vi kontaktar dig istället? Skicka ett mejl med dina detaljer och önskemål så återkommer vi: info@jarlsandin.se

Jag vill köpa en tiara eller brudkrona

En av våra mest omtyckta diamantringar är One Carat från vårt eget Sandin 56. One Carat är Sandins kronprinsessa, en tidlös kollektion. Nu finns den som tiara – och i ett helt unikt upplägg där du utöver tiara även får en trestens-diamantring och diamantörhängen:

  1. Vid ditt bröllop är din tiara infattad med briljantslipade diamanter på totalt 2.06 ct.
  2. Efter bröllopsfirandet lämnas tiaran in och diamanterna tas från tiaran för att infattas i två smycken som du får: en trestensring och ett par örhängen.
  3. I tiaran infattas istället vita safirer samt graveras med ert bröllopsdatum och lever kvar som minne och arvegods genom generationer.

onecarat_006tiara

One Carat-tiaran är drömlik i sin form och delvis inspirerad av art déco-epoken med sina stiliserade, energifyllda linjer. Den är ett arv från Jarls egna inspirations teckningar i blyerts, designad för att lyfta briljantens ljusspel och skapad för en speciell person. Någon som du – som gnistrar ikapp med diamanter av finaste kvalitet.

Material: Vitguld
Stenar: Briljantslipade diamanter
Kvalitet: Wesselton SI 4x0,35ct=1,42ct tot + Wesselton SI 0,64ct

Diamanterna infattas efter bröllopet i:

  • Trestensring i vitguld
  • Örhängen i vitguld

onecarat_005

Vill du veta mer om One Carat-tiaran:
Välkommen in i vår butik på Kungsgatan 67 i Göteborg så hjälper vi dig vidare.
Önskar du att vi kontaktar dig istället? Skicka ett mejl så återkommer vi: info@jarlsandin.se

FAKTA OM TIAROR OCH BRÖLLOPSKRONOR:

Tiaran genom (bröllops)historian

En tiara är ett upphöjt diadem och ursprungligen en värdighetssymbol hos orientaliska härskare i form av en toppig krona. Påvens tiara är ett exempel. Det magnifika kröningsdiademet som Drottning Silvia bär är egentligen mer en tiara än ett diadem. Som utsmyckning var tiaran länge kungligheter och adelns privilegium vid storslagna fester, och då enbart för gifta kvinnor. På 1800-talet spred sig tiaran till en bredare kundkrets (till skillnad från kronor som fortfarande hörde till kungligheter). Sedan 1930-talet har det varit tradition bland Europas kungliga brudar att bära tiaror eller brudkronor på sitt bröllop. Gnistrande släktklenoder med stort symboliskt värde och en trend som spred sig till allmänheten. Bruket av tiara vid svenska bröllop har svängt över tid: på 1960-talet var brudkrona eller tiara en självklar matchning till slöja och något som många frisörer blev experter på att rama in snyggt. Jarl Sandin designade och hyrde ut dessa hårsmycken till bröllop vilket fortsatte in på såväl 1970-tal som 1980-tal då intresset började mattas av. Från 1990-talet försvann nästan tiaran helt från brudens önskelista för att nu återigen vara en av de hetaste accessoarerna på bröllop.

Inspiration från tiaror med kunglig glans:
https://www.svtplay.se/kungliga-smycken

js_krona_js
Vår grundare Jarl Sandin och hans Margareta på deras bröllopsdag i oktober 1960. "Vid denna tid var det jätteviktigt med en brudkrona eller tiara som fokus för slöjan", minns Margareta.

Frågor till oss på smyckeavdelningen?
Telefon: 031-10 59 01
Mejl: info@jarlsandin.se


FLER TIPS FÖR DIG SOM PLANERAR BRÖLLOP
Hitta ringen som känns i hjärtat
Stort urval - från förlovningsring och vigselring till smycken för förnyade löften:
https://www.jarlsandin.se/vigsel-forlovning

Vigselskola:
https://academy.jarlsandin.se/tag/vigsel/

Så väljer du rätt diamant, form och carat:
https://academy.jarlsandin.se/diamantring/

Matcha rätt smycken på din bröllopsdag:
https://academy.jarlsandin.se/matcha-ratt-smycken-pa-din-brollopsdag/

Rödguld, vitguld, roséguld - eller kanske platina? Så väljer du rätt ädelmetall:
https://academy.jarlsandin.se/metall-till-din-ring/

Gravyr, vad ska det stå i ringen:
https://academy.jarlsandin.se/gravyr-av-forlovnings-och-vigselring/

Morgongåva - inspiration för brud och brudgum:
https://academy.jarlsandin.se/morgongava/

Hållbart hantverk - det ska kännas bra på alla sätt att bära din kärleksring:
https://academy.jarlsandin.se/dina-smycken-vart-ansvar