/ Klockor

Blickfång TAG Heuer: robust kvalitetsklocka med stil och starka kopplingar till racingvärlden

Häng med på vår guide till favoriter och flaggskepp från schweiziska TAG Heuer. Ett spännande klockmärke med fartfylld historik. Många är de Formel 1-förare som har burit en TAG Heuer på handleden. I racingfilmen Le Mans från 1971 bar den ikoniske skådespelaren Steve McQueen den kvadratiska Monaco och gjorde den till en klassiker. Andra välbekanta modeller är Carrera, Formula 1, Autavia och givetvis dykaruret Aquaracer. Dessutom levererar TAG Heuer alltid spännande limited editions:
– Missa inte vårt unika exemplar av den limiterade Carrera Heuer 01 Manchester United-klockan i svart stål med röda detaljer, tipsar Vincent Lundström, klockspecialist hos Jarl Sandin.

tag1_butik1

Sedan 1860 räknas schweiziska TAG Heuer som en av de mest tillförlitliga klockorna i världen. Ett urmärke som stått i centrum som sponsor och tidmätare för idrotter, seglatser och inte minst motorsport.
– TAG Heuer passar män och kvinnor som söker en robust klocka men där de olika familjerna ger dig valmöjligheter i stil och funktion, förklarar Vincent.

TAG Heuer är för många instegsklockan till den seriösa klockvärlden. Hantverk, design, kvalitet och historia till ett bra pris. En perfekt present!

tag_dam1
TAG Heuer har matchande damur i de flesta familjer. Här en fin Aquaracer.

Ett urval av TAG Heuers ambassadörer

Det är lätt att imponeras av listan på coola handleder som genom åren bär och burit TAG Heuer. Från stora racingkungar och idrottsproffs till bländande Hollywoodstjärnor och kungligheter.
Ronnie Petterson, Niki Lauda, Enzo Ferrari, Ayrton Senna, Kimi Räikkönen, Muhammad Ali, Henrik Lundqvist, Cristiano Ronaldo, Maria Yuryevna Sharapova, Tiger Woods, Steve McQueen, Bo Derek, Cameron Diaz, Brad Pitt, Uma Thurman, Leonardo DiCaprio, Cara Delevingne, David Guetta och Prins Bertil.

BILDSTORY – VINCENT VISAR TAG HEUER:

heuer1
TAG Heuer grundades år 1860 av Edouard Heuer men hette då "Heuer". Precis som Breitling har företaget en bakgrund i det militära flyget. 1985 förvärvades Heuer av TAG-gruppen och presenterades under nya namnet: TAG Heuer.

TAG Heuer står bakom sportklockor och kronografer med stor inspiration från sportvärlden och från motorsporten i synnerhet.

TAG Heuer Aquaracer – alltid aktuell, alltid i fokus

En klassisk dykarklocka som går att hantera under vatten med dykarhandskar på. En populär modell som finns i olika material och design. En tålig stålklocka som är snygg och som blir din till ett överkomligt pris.

tag_aqua2
Aquaracer Svart/Stål Ø41 mm
Aquaracer - TAG Heuers mycket populära dykarur finns både som både batteri och mekanisk. Dess design och materialval skapar en välbyggd och robust klocka för alla situationer.

Min första seriösa klocka var en Aquaracer. Extremt tålig och vattentät ner till 300 m och byggd för att klara alla situationer. Den var min instegsklocka och grundade mitt starka intresse och nörderi för spännande och intressanta klockor.

TAG Heuer Carrera – racingklockan med designfokus

Snygg och lite nättare modell men som givetvis matchar de flesta situationer. Carrera-klockorna har sitt ursprung i racing och har fått sitt namn från ett legendariskt race i Mexico.

tag1_carrera
Carrera Silver/Stål Ø41 mm
Carrera är den perfekta sportklockan för den som vill ha en elegant klocka som fortfarande är tålig. Designen är ren och tydlig.
tag_carrera13

Carrera Manchester United Limited Edition

Eftersom vi vill kunna erbjuda våra kunder specialklockor och limiterade modeller har vi tagit in denna unika modell till butiken: en specialversion på en Carrera med inhouseverket HEUER 01 i Manchester United Tema.
tag3_manch

Carrera Manchester United Svart/Gummi Ø45 mm
Missa inte vårt unika exemplar av den limiterade Carrera Manchester United-klockan i svart stål och röda detaljer: Red Devil, Uniteds tema. Perfekta klockan för ett United-fan!

TAG Heuer Monaco – med särpräglad fyrkantig boett

På Baselmässan 1969 lanserade Heuer ett kvadratiskt armbandsur kallat Monaco. Namnet är hämtat från det glamorösa Monaco Formula 1 Grand Prix. Monaco är världens första vattentäta kvadratiska armbandsur och klockvärldens allra första automatiska kronograf med urverket kaliber 11. Varje aspekt av klockans design var radikal: den blå, metalliska urtavlan, de röda och ljusblåa visarna, den fyrkantiga boetten samt placeringen av kronan som sitter på motsatt sida – en symbol för att Monaco vrider upp sig automatiskt.

tag8-1

Monaco lanserades 1969 och blev känd i filmen Le Mans från 1972 då den bars av Steve McQueen.

Monaco är butikens flaggskepp och min absoluta favorit. Den var cool när den kom och lika cool idag. Modellen finns i många utföranden, allihop är snygga men drömmen är en från den limiterade utgåvan med grå urtavla.

tag_mc_mon

King of Cool satte strålkastarljuset på Monaco
Inför inspelningen av racingfilmen Le Mans 1971 blev Steve McQueen coachad av Ferraristallets Jo Siffert. När kostymören frågade McQueen hur han ville vara klädd i filmen pekade han på Siffert som bar en Monaco från 1969. Filmen blev en perfekt exponering för denna coola klocka och bidrog till att göra TAG Heuer Monaco till en succé världen över!

TAG Heuer Autavia – en mix av auto och aviation

tag9

Autavia är en av Heuers äldsta kollektioner och en riktigt högpresterande klocka. Jarl Sandin har den senaste varianten i butik.

TAG Heuer Microtimer – med noggrannhet ner till 1/1000 av en sekund

tag-heuer-Microtimer
En klocka med ett antal användbara timingfunktioner. Microtimers djärva, distinkta design ger klockan verklig personlighet.

LÄS MER: Henrik Lundqvist på världspremiären av sin egen TAG Heuer Aquaracer hos Jarl Sandin i Göteborg >>


Se TAG Heuer och ett urval modeller i vår webshop
https://www.jarlsandin.se/klockor/tag-heuer

Nyfiken på TAG Heuer och intresserad av att prova?
Vår butik hittar du på Kungsgatan 67 i centrala Göteborg.

Frågor till våra klockexperter på uravdelningen?
Telefon: 031 - 10 59 02
Mejl: ur@jarlsandin.se

Läs mer om service och reparationer av din TAG Heuer
https://academy.jarlsandin.se/vad-urmakaren-gor-nar-min-klocka-ar-pa-service/

Premiumklockor ska givetvis vårdas och skötas på ett professionellt sätt så att deras prestanda och tillförlitlighet håller i det långa loppet. Jarl Sandins egna urmakare som sitter i huset är certifierade för att kunna erbjuda service och kvalificerade reparationer av din TAG Heuer så att ni får ett långt liv tillsammans. Vi hjälper dig att vårda din TAG Heuer.