/ Klockor

Hublot x Orlinski: Nya släpp för Classic Fusion och Big Bang

I Hublots klockor förenas ofta oväntade material i en unik design, inte sällan under influens av lika oväntade samarbeten. Ett spännande exempel är den franske skulptören Richard Orlinski som återigen satt sin distinkta prägel på en limiterad Classic Fusion-kronograf som exklusivt finns att upptäcka hos Jarl Sandin. Dessutom tipsar vi om fler spännande släpp för såväl Classic Fusion som ikoniska Big Bang.

Har du också fastnat för Hublots djärva och tekniska design? Då är du inte ensam. Schweiziska Hublot är ett relativt ungt varumärke som lockar alla åldrar – och inte minst dig som är lite äventyrligt lagd.

– Hublot kännetecknas av kreativa idéer utan slut och ligger i framkant när det kommer till innovation, säger Zackarias Skog, vår kunniga ambassadör för Hublot som själv är erfaren ägare av Hublot.

academy_hublot_03-1

Hos Jarl Sandin erbjuder vi ett tryggt köp av Hublot. Som enda auktoriserade återförsäljare i södra Sverige erbjuder vi dessutom service av ditt kvalitetsur med egna certifierade urmakare i huset, säger Zackarias Skog som är vår ambassadör för Hublot.

Hublots är The Art of Fusion

”The Art of Fusion” är Hublots slogan och ett varumärke där fusioner sker av material men även av stilar samt i form av ren innovation. Utöver sina egna material, exempelvis Magic Gold (världens första repfria guld) och Hublonium (bestående av bl. a magnesium och aluminium) så används allt från tobaksblad till, gummi, jeans och läder i klockkollektioner.

– Hublot experimenterar inte minst med safirglas, som de även färgar, och har slagit branschen med häpnad med klockor där hela boetten är i safir. Nyligen presenterade Hublot en helt genomskinlig klocka i lila safir, berättar Zackarias.

academy_hublot_04

Hublots sportiga eleganta Classic Fusion

Den allra första Hublot-klockan presenterades 1980 på Baselmässan, där den väckte uppmärksamhet med sina kontrasterande materialval: guld och gummi. Sedan dess har Hublot attraherat en bred fanskara och är ett populärt alternativ både för den som är ny i klockvärlden och för klockentusiaster som attraheras av innovation.

– Hublot har varit väldigt framgångsrika i att förena det sportiga med det eleganta och i detta sammanhang är Classic Fusion en modell jag gärna lyfter fram, säger Zackarias.

Det finns många skäl till Hublots växande popularitet, menar han:
– Classic Fusion går till det mesta och passar lika bra till kostym som till vardags. Modellen är vidare tillgänglig i väldigt många utföranden och material samt erbjuder ett stort urval av band; från gummi till elegant alligator.

academy_hublot_Classic_Fusion_Titanium_42

Zackarias personliga favorit är en Classic Fusion 42mm i titan, ett material som både är lättare och starkare än stål.

– Hublot använder enbart så kallad grad 5-titan, som betyder högsta kvalitet och den starkaste titan som finns. Denna används exempelvis av NASA och går också att blankpolera, till skillnad från grad 2-titan som de flesta andra märken använder, förklarar Zackarias. Kombinerat med en rem i gummi får du en lättare klocka att bära, något som inte sällan är ett önskemål. Ett gummiarmband ger också utmärkt tålighet och klarar det mesta du kan utsätta ett klockarmband för.

header_academy_hublot_Orlinski_Titanium_41mm_01

Limiterad Hublot x Richard Orlinski

Hublot är lyxigt men också kaxigt – och banbrytande från start genom att kompromisslöst gå sin egen väg och gärna bolla in spännande samarbeten.

– Hos oss i butik finns just nu ett spännande exempel: ett exklusivt exemplar av totalt 500 limiterade Hublot Classic Fusion Chronograph Orlinski Titanium. Det senaste resultatet av ett pågående partnerskap med den franska konstnären och skulptören Richard Orlinski. Det är en Classic Fusion med en mer avskalad design på Orlinskis facetterade estetik, som också är kännetecknande för hans skulpturer.

header_academy_hublot_Orlinski_Titanium_41mm_02

Hublot Classic Fusion Chronograph Orlinski Titanium: En mekanisk automat kronograf på 41mm med en mikroblästrad yta som ger en matt finish tillsammans med små blankpolerade kanter. Klockans safirglas finns på såväl urtavlan som på dess baksida. Klockan är är trycktålig till 5 bar. En elegant svart blank urtavla, reptåligt antireflekterande safirglas, klassiska dauphine-formade visare och datumfönster vid klockan 6.

header_academy_hublot_Orlinski_Titanium_41mm_03

Klockan har också en öppen baksida, något som tilltalar alla som är intresserade av estetiken kring urverk. Klockan som Jarl Sandin har hemma kommer på slätt gummi, men finns även på länk som limiterad utgåva av 250 exemplar.

Upptäck Aerofusion Moonphase Titanium

En annan spännande modell som du hittar hos Jarl Sandin är den skelettskurna Hublot Classic Fusion Aerofusion Moonphase Titanium. Precis som ovan nämnda Orlinski-kronograf är även denna klocka behandlad med en mikroblästring som ger en satinfinish och sedan även den högpolerad. som är vattentålig ner till 50 meter (5 bar) och med en gångreserv på 42 timmar.

– Det är en elegant Hublot i modern stil och med en skeletterad urtavla där du ser urverket. Modellen erbjuder rem i svart gummi alternativt ett elegant läderband, exempelvis ett grönt alligatorband, berättar Zackarias.

academy_hublot_Aerofusion_Moonphase_Titanium
Komplikationerna i Hublot Classic Fusion Aerofusion Moonphase Titanium är enligt följande: Dag & Månad vid kl 12, Datum och Månfas vid kl 6.

– Klockan erbjuder en tunn och elegant look, och är definitivt en klocka som måste ses i verkligheten. Det är en kompakt klocka med visning av tid i fler perspektiv än vad som är vanligt, och tillsammans med det exponerade urverket blir tavlan till ett tickande konstverk, påpekar Zackarias.

academy_hublot_Big_Bang_Meca-10_Ceramic_Blue_45

Hublots blå ikon: Big Bang Meca-10 Ceramic Blue

The Art of Fusion uttrycks ända in i urverkets hjärta. Hublot har skapat Meca-10, ett unikt manuellt in-houseverk med en oöverträffad gångreserv på hela 10 dagar. En skeletonerad modell med denna kaliber är omtalade Big Bang Meca-10 45mm i Ceramic Blue.

– Klockan sticker ut med Hublots unika och mycket reptåliga blå keramik. Hublots egna, högteknologiska keramik är extremt hårt och som i princip enbart kan repas av diamanter. Hublot är också det ledande, och ett av få klockmärken som kan erbjuda just färgad keramik.

academy_hublot_Big_Bang_Meca-10_Ceramic_Blue_45_03

Ambassadör för Big Bang Meca-10 Ceramic Blue är Novak Djokovic, en serbisk tennisspelare. Med sina 24 vunna Grand Slam-titlar anses Djokovic som den främste manlige tennisspelaren genom tiderna.

academy_hublot_Big_Bang_Meca-10_Ceramic_Blue_45_02

– Det är en tålig klocka som är vattentålig ner till 100 meter. Armband i gummi alternativt blått kalvskinn och med fördelen av Hublots One-Click-System, som med ett knapptryck låter dig byta band och på så sätt ge din klocka en ny look.

academy_hublot_Big_Bang_Meca-10_Ceramic_Blue_45_04_2

För Big Bang Meca-10 finns ett stort urval alternativa band. Vad sägs om alligator, kalvskinn, gummi och velcro. Vilken är din favorit?

En mindre favorit: Hublot Big Bang Unico

En annan intressant modell från Hublot som Zackarias gärna lyfter fram är Big Bang Unico med det nyutvecklade kompakta kronografverket Unico 2.

Det är en självuppdragande flyback kronograf med inhouseverket caliber HUB1280 och som är vattentät till 100 meter. Dess One Click System gör det enkelt att själv byta rem och därmed tillgång flera looks utan att hantera ett enda verktyg. På Jarl Sandins uravdelning har vi inte minst Big Bang Unico King Gold Ceramic, en modell med Hublots egentillverkade guld: King Gold.

academy_hublot_06

– En otrolig klocka där guld möter keramik. Keramik som för övrigt har perfekt motståndskraft mot repor. Dessutom visar Big Bang Unico upp 72-timmars gångreserv, förklarar Zackarias.

Få en Hublot-upplevelse hos Jarl Sandin

Spännande kontraster är bland annat det som gör Hublot till en intressant klocktillverkare. Jarl Sandin är sedan 2014 stolt återförsäljare av Hublot och vi besitter djup produktkunskap som vi gärna delar med oss av.

I Jarl Sandins nyrenoverade lokaler erbjuder vi en behaglig atmosfär med med ett stort sortiment av spännande klockor. Du som vill titta närmare på Hublot kan i lugn och ro sitta ner och, utöver att prata klockor, även testa dem och få svar på alla dina frågor.

– Just att prova klockor och känna dem på din handled istället för att bara se dem på bild är helt avgörande för att hitta rätt, påpekar Zackarias. Vi som jobbar på Jarl Sandins uravdelning är alla klocknördar som välkomnar dig som är nyfiken och vill veta mer!

academy_hublot_07

Hublots klockor finns för både dam och herr och som chronograph samt quartzmodeller för den som inte är intresserad av urverk. Jarl Sandin erbjuder även statementpieces, där limiterade utgåvor upp till 500 ex gör att du faktiskt kan vara rätt ensam om din modell.

Visste du: Hublot i korthet
Carlo Crocco heter den person som grundade Hublot redan på 1970-talet. 1980 presenterades den första modellen. Carlo var den första att använda naturligt gummi på ett klockarmband, något som tog honom flera års forskning för att uppnå ett perfekt resultat. Ett avgörande år är 2004 när en branschlegendar, Jean-Claude Biver rekryteras som VD. Ett år senare, 2005, lanseras den omvälvande kollektionen Big Bang, som sedan dess släppts i flera nyskapande uppdateringar. Big Bang har också starkt påverkat trenden för stora klockor. Bivet myntade den slogan som Hublot definitivt lever upp till: ”The art of fusion” – där fusioner sker av material men även av stilar samt i form av ren innovation.

academy_hublot_08

Auktoriserade urmakare i huset
Få ett långt liv tillsammans med din klocka! I husets urverkstad arbetar ett team professionella urmakare med att serva och laga kvalitetsklockor och givetvis bistå vid byte av armband. Vi är auktoriserade för service av alla varumärken vi säljer, och självklart även för Hublot. Våra urmakare går kontinuerligt specialutbildningar i Schweiz hos de varumärken vi representerar, vilket garanterar högsta servicenivå.


MER FAKTA OCH INSPIRATION

Upptäck Hublot i vår webshop

Läs mer om Hublot Big Bang:

Läs mer om Hublot och dess historik:

Titta närmare på Hublot?
Vår butik hittar du på Kungsgatan 67 i centrala Göteborg. Välkommen för guidning och rådgivning av våra kunniga experter på Hublot.
Du kan även boka tid för kostnadsfri klockkonsultation.

Frågor till vår klockavdelning?
Telefon: 031 - 10 59 00
E-post: info@jarlsandin.se