/ Klockor

Utforska IWC: från Pilot och Big Pilot till Portugieser

Nyfiken på IWC? Här presenterar vi ett urval aktuella klockor från Big Pilot, Pilot, Portugieser och Aquatimer. Intressant fakta i allt från pilotklockor och kostymklockor till dykarklockor. Självklart är du mycket välkommen till vår exklusiva och inspirerande uravdelning för att titta närmare på dem och andra IWC-favoriter!

IWC står för robust, användarvänlig ingenjörskonst som i över 150 år kombinerat teknologi med dedikerat hantverk. IWC:s olika familjer är alla skapade för att uppfylla en specifik funktion och är extremt tåliga för olika typer av påfrestande miljöer. Här uppmärksammar vi några av IWC-favoriterna just nu och vad som utmärker dem.

academy_IWC_big_pilot

IWC Big Pilot

IWC var först med att tillverka en specialanpassad klocka för piloter; ett flygur som kunde stå emot magnetiska fält och med stor krona för enkel hantering i luften. Versionen Big Pilot är ett kraftpaket med stor boett och sju dagars gångreserv. En klassisk serie sportiga klockor som även matchar finskjortan.

academy_IWC_02

Big Pilot 46,2mm
Denna klocka skapades på 1940-talet för just yrkespiloter som behövde en visuellt stor klocka att kunna tyda tiden och orignalet var hela 55mm. Det var viktigt att kronan var stor nog att kunna ändra/ställa tiden med handskar på, då det var kallt i cockpiten. Värt att notera är också att nitarna som fanns på originalet finns kvar än idag. Originalets DNA lever vidare! Klockan har inhouseurverket kaliber 52110.

academy_IWC_big_pilot_43

Big Pilot 43
En klassisk pilotklocka i storlek 43,5 mm med tydlig design och som fungerar till det mesta. Perfekt för dig som vill ha mycket klocka för pengarna men tycker att 46 mm känns lite stort. Denna modell rymmer kaliber 82100 och skruvad krona, vilket gör den vattentålig ner till 100 meter. En trevlig allroundklocka som du även kan bada med! Quick Exchange-systemet erbjuder enkelt byte av band själv där du väljer mellan gummi, stållänk och läder.

academy_IWC_pilot_top_gun_01

IWC Pilot

Sportig klocka med bibehållet pilotarv i form av stor krona och tydliga visare. En legendarisk klockmodell, då IWC var först med att tillverka en specialanpassad klocka för just piloter. Ett stort urval sportiga klockor som även matchar finskjortan.

IWC har anammat denna klassiska pilotmodell och erbjuder den i olika storlekar samt utföranden, såsom evighetskalender, materialval (keramik/stål/guld/platina) och med ett stort urval färger på tavlan.

academy_IWC_pilot

IWC Pilot Mark XX 40
En pilotklocka på 40 mm med kaliber 32111 för vardag och fest – och varför inte stranden då den är vattentålig ner till 100 meters djup genom sin skruvade krona. Det är en grymt allsidig klocka med fem dagars gångreserv, vilket är en fördel om du har fler klockor som du byter mellan. En snygg 3-handare med tim-, minut- och sekundvisare, datumvisning samt arabiska siffror.

academy_IWC_pilot_02

IWC Mark XX finns även med populär grön urtavla och erbjuder många alternativ för band: från gummi och textil till kalvskinn och länk och du kan själva enkelt byta rem via Quick Exchange System. Du får på så vis flera klockor i en.

academy_IWC_ingenieur_automatic_40_top_gun-1

Hos Jarl Sandin hittar du även nya Ingenieur Automatic 40 samt Top Gun Ceratanium 41mm.

academy_IWC_top_gun_mojave_desert

I butik har vi även denna modell, en Pilot 41 Top Gun Mojave Desert.

Välkommen hit och titta närmare på våra pilotklockor och självklart prova dem!

IWC Portugieser

Ett dressur skapat för sfären kring yachtsport och behovet av marin kronograf. En äkta hyllning till framstående portugisiska sjöfarare med marin precision. Portugieser har sitt ursprung i 1930-talet då två portugisiska affärsmän beställde varsitt armbandsur med kravet att få samma precision som dåtidens skeppskronometer. Resultatet blev Portugieser 235 – startskottet för en ny familj som sedan dess varit en viktig del för IWC.

academy_IWC_PORTUGIESER

IWC Portugieser Automatic 40
Denna modell är trogen originalet från 1939 med den ursprungliga tavellayouten och dess rena design, dock i en mindre storlek än sina föregångare. Detta gör den perfekt som semi-informell dressklocka som både passar till vardags och till mer uppklädda tillfällen. Den har storleken 40,4 mm och är utrustad med den automatiska kalibern 82200, IWC:s inhouseverk sedan 2018.

Modellen finns i fler utföranden och även som 3-handare, kronograf, 7-dagars gångreserv och evighetskalender.

IWC Aquatimer

En robust dykarklocka som kan stå emot ett tryck på upp till 30 bar, dvs. 300 meter.

Har dag- och datumvisning och mekanisk roterande bezel på insidan. Är utrustad med Safe Dive System för säker dykning.

academy_IWC_Aquatimer_Automatic

IWC Aquatimer Automatic 42mm
En dykarklocka med skruvad krona och vattentålig ner till 300 meter. Utrustad med inhouseverket 32111, för övrigt samma verk som sitter i Pilot-klockan Mark XX, och med gångreserv på 5 dagar. För säker dykning erbjuder den lysmassa i roterande bezel samt är den utrustad med Safe Dive System, som indikerar hur länge du varit i.

academy_IWC_Aquatimer_Automatic_44mm

Aquatimer Chronograph 44mm
Även detta en robust dykarklocka med skruvad krona och vattentålig ner till 300 meter och kronograf anpassad för undervattensbruk. Erbjuder det smarta Quick Exchange System för enkelt byte av band (gummi eller stållänk). Modellens gummiband är för övrigt helt integrerat till caset, vilket ger en snygg och genomtänkt helhetslook.

academy_IWC_01

Jarl Sandin erbjuder en helt unik shoppingupplevelse av schweiziska kvalitetsklockor. Med bekväm sittande expediering kan du med professionell guidning utforska IWC i en rättvisande atmosfär. Du kan även i förväg boka tid för personlig visning, tipsar Zackarias Skog som är vår ambassadör för IWC.

Få en IWC-upplevelse hos Jarl Sandin

IWC erbjuder som sagt allt från vackra dressklockor till dykarklockor som tål 2000 meters djup. Samtliga är tillverkade med lika stort fokus och passion. På Jarl Sandins uravdelning har vi klockor från samtliga familjer och du är välkommen till oss för att ge dig själv upplevelsen av en IWC på din handled

Varje klockfamilj vilar på en intressant historia, vilket gör att det finns mycket att prata om.

Vi som jobbar på uravdelningen delar gärna med oss av vår kunskap till dig som nyfiken på IWC och vill veta mer.

Dessutom erbjuder vi en exklusiv och inspirerande miljö där du kan sitta ner och i lugn och ro upptäcka vårt klocksortiment. Som auktoriserade återförsäljare erbjuder vi givetivs tryggt köp med bra rådgivning och med urmakare i huset.

Visste du: IWC i korthet

  • Superexklusiva klocktillverkaren IWC Schaffhausen ligger bakom klassiska armbandsur som allihop är under av design, stil och innovativ finmekanik. Mekaniska schweiziska lyxklockor där insidan är minst lika betydelsefull som utsidan.

  • IWC:s framgångsrika historia började 1868 då den amerikanske ingenjören Florentine Aristo Jones bosatte sig i Schaffhausen, i tysktalande norra delen av Schweiz, och där huvudkontoret än idag är beläget. Hans vision var att skapa ett företag och möta efterfrågan i USA på kvalitetsklockor.

  • I Schaffhausen hittade han allt han sökte: kompetens, arbetskraft och bra elförsörjning via vattenkraft från intilliggande Rheinfall, ett enormt vattenfall i floden Rhen. Och resten är en i särklass fantastisk historia.

academy_IWC_big_pilot_Perpetual_Calendar

Köp IWC med 8 års fabriksgaranti

IWC står för kvalitet vilket också avspeglar sig i de garantier du som köper en klocka får. Normalt gäller 2 års fabriksgaranti vid nyköp men om du registerar dig som kund hos IWC med några enkla steg med hjälp av oss i butiken så utökar du garantin med ytterligare 6 års garanti: totalt 8 års fabriksgaranti!


MER FAKTA OCH INSPIRATION

Upptäck IWC i vår webshop

Få en introduktion till IWC.

Lär känna IWC Portugieser.

Följ med på unikt fabriksbesök hos IWC Schaffhausen.

Titta närmare på IWC?
Vår butik hittar du på Kungsgatan 67 i centrala Göteborg. Välkommen för guidning och rådgivning av våra kunniga experter på IWC.
Du kan även boka tid för kostnadsfri klockkonsultation.

Auktoriserade urmakare i huset
Husets urmakare finns till din tjänst för att serva och laga din klocka och givetvis bistå vid byte av armband. Vi är auktoriserade för service av alla varumärken vi säljer, och självklart även för IWC. Våra urmakare går kontinuerligt specialutbildningar i Schweiz hos de varumärken vi representerar, vilket garanterar högsta servicenivå.

Frågor till vår klockavdelning?
Telefon: 031 - 10 59 00
E-post: info@jarlsandin.se