/ Klockor

Ikonen Omega Speedmaster Moonwatch i guld och fler klocknyheter

För den som söker en klocka för livet står ofta Omega högt upp på listan. Valet kan falla på ikoniska månklockan Speedmaster men lika gärna en Seamaster, känd som James Bond-klockan. Möt Vincent Lundström som berättar mer om en schweizisk urkraft: intressanta detaljer kring Omegas familjer, klockor och limited editions som du kan utforska hos Jarl Sandin. Dessutom spännande, exklusiva nyheter som just nu är på ingång till vår uravdelning!

Omega är ingenjörskonst, design och levande historia i ett lockande koncentrat. Är du dessutom urverksnörd som Vincent Lundström så utlovas ett spännande universum. Utöver sin djupgående Omega-expertis är Vincent även ansvarig för Jarl Sandins uravdelning.

Omega bjuder ofta på överraskande detaljer och lekfulla grepp, inte minst spännande jubileumsmodeller.

– Omega är ett oerhört starkt varumärke och definitivt en klocka med själ. En välfungerande klocka där precis alla aspekter är toppklass: historia, design, kvalitet, tillgänglighet och dessutom en självklar klocka för investering över tid. Och även om du är välbekant med Omega så vet du aldrig riktigt vad som kommer härnäst, konstaterar Vincent Lundström som utöver sin djupgående Omega-expertis även är ansvarig för Jarl Sandins uravdelning.

academy_omega_03-1

Efter en omfattande ombyggnad av vårt kulturminnesmärkta hus i centrala Göteborg erbjuder Jarl Sandin en helt unik shoppingupplevelse av schweiziska kvalitetsklockor. Omegas nya monter är inget undantag: med inredning från Paris och sittande expediering kan du med professionell guidning utforska detta prestigemärke i en rättvisande atmosfär. Du kan även smidigt boka tid för personlig visning, tipsar Vincent Lundström.

Imponerande Omega Speedmaster Moonwatch i guld

Månklockan Speedmaster är en superikon som alla klockentusiaster förr eller senare kommer att närma sig, menar Vincent. En Moonwatch i stål är en given klassiker – men nu finns den även tillgänglig i guld, Omegas egna Moonshine Gold med grön tavla och grön bezel samt öppen baksida.

academy_omega_moonwatch_02

Speedmaster Moonwatch Professional Co-Axial Master Chronometer Chronograph 42 mm, en fantastisk guldklocka som du kan titta närmare på hos Jarl Sandin.

På väg in: en unik Speedmaster Moonwatch Pro i stål med inverterade färger: vit tavla med svarta visare. Håll utkik hos Jarl Sandin!

Moonwatch med Master Chronometer Certification

– Bra att veta är att sedan 2021 har Omegas Moonwatch en Master Chronometer-certifiering, något som ger klockan högsta möjliga nivå av precision, prestanda och magnetisk resistans, berättar Vincent.

En Master Chronometer Certification vittnar om Omegas kvalitet och ambitioner genom att omfatta såväl COSC- som METAS-certifiering. Exempelvis utsätts klockorna för 15 000 Gauss under 24 timmar i en av världens största magneter; dessutom två gånger!

– Direkta fördelar för dig är att Omega har bland de längre serviceintervallen på uppemot 10 år, jämfört med 5-7 år som annars är det gängse.

Omegas urverk har den revolutionerande gångmekanismen CO-Axial vilket betyder att klockan får förstklassig precision och prestanda genom betydligt minskad friktion i urverket samt en fantastisk effektivitet. Enkelt uttryckt: ett extremt pålitligt urverk.

Racingklockan som tog sig till månen

Omega Speedmaster har en intressant historik. Modellen såg dagens ljus på sent 1950-tal och var en klocka som togs fram för bil- och racingentusiaster men som faktiskt tog sig till månen. I början av 1960-talet inledde NASA sitt sökande efter en kronograf som skulle klara påfrestningarna vid bemannade rymdfärder. Tre klockor valdes ut och fick genomgå tuffa tester med extrema temperaturer, vibrationer och hårda stötar. Endast en klocka uppfyllde samtliga kriterier:

– Omega Speedmaster tålde alla tester. Klockan ingick därför i astronauternas utrustning och satt som bekant på Buzz Aldrins handled på den första månpromenaden någonsin.

academy_omega_dark_side_moon

Omega Speedmaster Dark Side of The Moon. En jubileumsmodell där månens framsida är lasergraverad med otrolig detaljrikedom, exempelvis med raketen som sekundvisare. På klockans baksida syns månens baksida ingraverad.

Heritage-modellen Speedmaster 57

Denna Omega Speedmaster är inspirerad av det legendariska originalet från 1957 och är precis som månklockan utrustad med CO-Axial och med Master Chronometer-certifiering.

– Nya Speedmaster 57 finns endast med manuellt uppdrag genom att automatmodellen har tagits bort. Ett genomtänkt val eftersom DNA i en Speedmaster är att man drar upp den själv. Härigenom har klockan också blivit lite tunnare, förklarar Vincent.

academy_omega_speedmaster

Omega Speedmaster 57: Ett modernt utförande inspirerad av den första producerade Speedmastern som kom 1957. Framtagen och riktad till italienska bilentusiaster med ett manuellt uppdraget urverk och en tidtypisk stålbezel med Tachymeter.

Sportiga eleganta Omega Seamaster

Inför sommarsäsongen är det givet att lyfta en annan ikonisk familj, nämligen Omega Seamaster, dykuret som lanserades 1948. Klockan har en prestigefylld bakgrund som utvald klocka till brittiska Royal Air Force under andra världskriget och är välbekant som den klocka som karaktären James Bond oftast bär.

academy_omega_seamaster

Seamaster Diver 300M, Bond-klockan i grönt är ett exempel på hur Omegas sportiga Seamaster-kollektion hyllar varumärkets marina arv.

Eleganta Seamaster Aqua Terra Shades är en perfekt allround, unisex klocka som äger alla Omegas fördelar. Denna unika Aqua Terra-kollektion handlar om färg, med en rad nyanser som följer spektrat från hav till jord. Två olika storlekar finns tillgängliga, med helt polerade boetter i 38 mm eller 34 mm. Samtliga med Omegas Co-Axial Master Chronometer Certifiering.

academy_omega_seamaster_aqua_terra

Omega Seamaster Aqua Terra Shades i rött längst till höger.

Guidning till Omega med svar på alla dina frågor

Vi är stolta över att vi hos Jarl Sandin kan erbjuda våra kunder i Göteborg en plats där den som värderar hög kvalitet kan utforska prestigemärken i en rättvisande atmosfär.

– Du är välkommen till vår uravdelning där du i lugn och ro kan uppleva världens främsta klockor under ledning av experter på våra exceptionella varumärken. I huset finns även vårt auktoriserade urmakeri som bistår med service, reparationer och självklart byte av armband, avslutar Vincent Lundström.

Kort om Omega:
Omega grundades 1848 i La Chaux-de-Fonds, Schweiz av Louis Brandt som senare flyttade Omega till staden Biel. År 1894 lanserades kaliber Omega, ett urverk som revolutionerade urmakeribranschen och även namngav företaget. Detta blev ett startskott för varumärkets identitet, med avancerad teknik och revolutionerande framsteg i framkant.


MER FAKTA OCH INSPIRATION

Upptäck Omega i vår webshop
En introduktion till Omega Speedmaster Moonwatch.

Titta närmare på Omega?
Vår butik hittar du på Kungsgatan 67 i centrala Göteborg. Välkommen för guidning och rådgivning av våra kunniga experter på Omega.

Du kan även boka tid för kostnadsfri klockkonsultation.

Frågor till vår uravdelning?
Telefon: 031 - 10 59 00
E-post: info@jarlsandin.se