/ Smycken

Vårnyheter och smycken från favoriten Drakenberg Sjölin

Vi hälsar Gardenia, Enigma och Moon välkomna! Nu har vi fyllt på med vårnyheter från av en av våra svenska designfavoriter: Drakenberg Sjölin. Ett varumärke som definitivt har själ och som lyckas besjäla kollektion efter kollektion. Söker du efter den perfekta presenten eller vill fånga nordisk elegans i ett smycke till dig själv så behöver du inte leta vidare. Dessutom träffar vi en av grundarna Ellen Sjölin, som ger oss bakgrunden till framgångarna.

På bara drygt 10 år har DRAKENBERG SJÖLIN lyckats etablera sig som ett av de mest inflytelserika smyckesvarumärkena på den svenska marknaden. Tanken var redan från början att fånga skönheten i enkelhet och att kombinera klassisk nordisk elegans med ett modernt minimalistiskt utseende. Smycken i ädla material till överkomliga priser och i hållbar design. Tidlöst men modernt!
– Du ska kunna bära våra smycken i vardag och till fest, från hämtning till dagis till nobelmiddagen. Diskret OCH storslaget, du väljer, säger Ellen Sjölin.
drakenberg-sjolin-ellen-visar-orhange Ellen Sjölin på plats i butiken hos Jarl Sandin.

Den perfekta presenten: Drakenberg Sjölin
När det gäller att välja rätt present får varumärket fin feedback från våra kunder: "jag kan välja fritt bland alla Drakenberg Sjölins kollektioner, det blir alltid rätt."
– Det stämmer faktiskt! Alla våra familjer delar samma värderingar och formspråk! Vår tanke är att du ska kunna mixa och matcha, skala upp och skala ner och hitta dina egna kombinationer precis som våra fans gör. Ett personligt tips är att kombinera ihop olika ytor, matcha blankt med matt, säger Ellen Sjölin.

Vårt mål med Drakenberg Sjölin är att skapa smycken som varar hela livet, som du kan dela med dig till nästa generation. Ett modernt och tidlöst formspråk som inte går ur stil.

Vårens nyheter i butik från Drakenberg Sjölin

GARDENIA
Kollektion i silver med halsband, armband och örhängen.
Shoppa Gardenia >
drakenberg-sjolin-gardenia
drakenberg-sjolin-gardenia-earring
"Gardenia, den ståtligaste blomman av dem alla, blommar först när den fått den omtanke och respekt den behöver och förtjänar. I full blom manifesterar den sina sidenlena blad och fyller sommarnatten med en underbar doft. Ta hand om ditt inre och du kommer också att blomma ut."

ENIGMA
Kollektion i silver och grå månsten i halsband, örhängen och armband.
Shoppa Engima >
drakenberg-sjolin-enigma-earring
drakenberg-sjolin-enigma-necklace"Vilka är vår tids stora gåtor? Vårt syfte, meningen med livet eller alltings existens? Alla dessa frågor får oss att gå djupare in i vårt inre. Ibland finner vi svar, ibland acceptans. Svaren, självklara och mystiska så samma gång får oss att återkoppla till våra rötter och vår tro. Trots våra olikheter så är vi alla ett, allt är ett."

MOON
Kollektion i silver samt ädelstenar (Smokey Moon, Smokey Quartz, White Moon, Rutile Quartz och Blue Topaz) i halsband, armband och örhängen.
Shoppa Moon >
drakenberg-sjolin-moon-necklace
drakenberg-sjolin-moon-bracelet"Älskar dig till månen och tillbaka. Den mäktiga månen vandrar för evigt runt oss, lyser upp vårt mörker och inspirerar oss till att nå högre höjder. Den påminner oss om universums mäktiga oändlighet."

Styrka och skönhet i det som är naturligt

Personerna bakom företaget är Andrea Drakenberg och Ellen Sjölin, som inte syns så mycket utåt utan är lite återhållsamma. Ellen bekräftar att det är ett medvetet val:
– Vi vill helt enkelt att varumärket och att våra smycken ska stå i centrum, inte vi som personer.
De lärde känna varandra år 2000 när de båda bodde och arbetade i New York. De älskade storstadslivets puls men fann en gemensam längtan efter den skandinaviska naturens orörda elegans. Men det var först 2009, när Drakenberg utbildat sig till smyckesformgivare på Konstfack i Stockholm och Sjölin till ekonom på Linköpings Universitet, som de bestämde sig för att fånga denna nordiska förnimmelse och göra den bärbar.
drakenberg-sjolin-ellen-andrea
Grundare till Drakenberg Sjölin: Andrea Drakenberg och Ellen Sjölin.

– Vi älskade både storstaden men vi saknade och hade ett behov närheten till naturen som vi har här hemma och kanske tar för givet. Kolla klipporna, vandra i de tysta skogarna... Detta blev grunden till vårt företag där vi förde in naturen i storstaden via våra smycken, förklarar Ellen Sjölin.

Stor och bred fanskara

Drakenberg Sjölin har samlat en stor skara fans. Inte minst bland Jarl Sandins kunder men exempelvis Jill Johnson, Felix Sandman, Linnea Henriksson, Tina Nordström och Sofi Fahrman visar ofta sina favoritsmycken på bild. En stor ambassadör är givetvis prinsessan Sofia som ofta syns med Drakenbergs Sjölins smycken, såväl vid officiella uppdrag som på skogspromenader.
95874819_1914361275362123_8311683422036688896_nPrinsessan Sofia med Milky Way Earrings från Drakenberg Sjölin. Bildlån från Drakenberg Sjölins instagramkonto.

Populära Gaia's Grace markerade 10 år av smyckedesign

Drakenberg Sjölin släpper nyheter varje säsong. För att markera sitt 10-årsjubileum 2019 lanserades Gaia's Grace:
– Det är en hyllning till vår planet designad med inspiration från Gaia för att spegla den enorma rikedom med liv och livskraft i alla detaljer, säger Ellen och visar upp några exempel.
drakenberg-sjolin-ellen-visar-closeup-halsband

drakenberg-sjolin-ellen-visar-halsband
Gaia's Grace från Drakenberg Sjölin.

Kopplingen storstad och naturen via smycken

– Vi kallar det för Moment Yourself, vilket beskriver vad vi vill med våra smycken: en väg att se de vackra sakerna i vardagen. Det kan vara en krusning på vattnet, solen som silar genom ett träd eller löven faller ner. När vi designar är naturen den största inspirationen.

Utöver naturen anger Ellen även att inspiration kommer från möjligheten att så frön:
– Det känns spännande att väcka och påverka tankar exempelvis som i serien Women Unite, som är en av våra bästsäljare och som också har en djupare tanke.
drakenberg-sjolin-women-unite-bracelet
Kollektionen Women Unite från Drakenberg Sjölin är en populär present till tjejer och kvinnor, mammor och döttrar men även till män i alla åldrar.

Ellens egna smyckefavoriter från Drakenberg Sjölin

– Jag har faser men återkommer alltid till Leaf-serien och Together bracelet och earrings. Och eftersom jag gillar att mixa och matcha så blandar jag gärna stora örhängen med diskreta smycken och gärna lager på lager.
drakeberg-sjolin-leaf-earring
Leaf är en av Ellen Sjölins favoriter: "...ett löv är skört och i vår kollektion pressar vi riktiga löv mot silver och gör ett avtryck. Skört och starkt samtidigt – precis som med oss människor".

Värderingarna bakom Drakenberg Sjölins design

Företaget har ett par värdeord som vägleder deras designarbete och som Ellen beskriver som "vår ryggrad":

TIDLÖSHET
Ett smycke från Drakenberg Sjölin kan användas om och om igen, oavsett var och när.

OMTANKE
Varje smycke blir en bekväm, vacker och älskad vän som följer med på resan genom livet.

ENKELHET
Ett smycke från Drakenberg Sjölin ger alltid det där lilla extra utan att ta över bärarens personlighet.

RÅ ELEGANS
Representerar formspråket där naturens viktlösa assymetri möter modern design. Rå elegans kombinerar klassiskt med innovativa lösningar.

Se filmklipp från Ellen Sjölins besök hos Jarl Sandin där hon berättar om Drakenberg Sjölin – som fyllde 10 år 2019

drakenberg-sjolin-ellen-i-monter Vi tackar Ellen Sjölin för trevligt besök hos Jarl Sandin!

drakenberg-sjolin-ellen-visar

drakenberg-sjolin-monter-smycken3


Stort urval smycken från Drakenberg Sjölin i vår webshop
https://www.jarlsandin.se/smycken-webshop/varumarken-smycken/drakenberg-sjolin
Handla fraktfritt online 24/7:
♠ Reservera online – hämta i butik
♠ Betala online – hämta i butik
♠ Betala online – få levererat hem

Nyfiken på Drakenbergs Sjölin och intresserad av att se hur favoriterna matchar dig?
Vår butik hittar du på Kungsgatan 67 i centrala Göteborg.

Frågor till våra experter på smyckeavdelningen?
Telefon: 031-10 59 01
Mejl: info@jarlsandin.se
drakenberg-sjolin-saljare-smycken2
drakenberg-sjolin-saljare-smycken