/ Smycken

Maria Nilsdotters förtrollande smycken hos Jarl Sandin

Stig in i en magisk värld hos Jarl Sandin med Maria Nilsdotters smyckesdesign i huvudrollen. Ett unikt skapande med fina material och hantverk som centrala element, inspirerat av nordisk natur och mystik. Det är ett starkt personligt uttryck som väcker nyfikenhet och som fångat internationell uppmärksamhet.

Maria Nilsdotter är inte bara en smyckedesigner, hon är även en sagoberättare som sedan starten 2007 har skapat sitt alldeles egna universum.

– Vi är mycket stolta över att kunna erbjuda Maria Nilsdotter till våra kunder, säger Stephanie Wijk, butikschef på Jarl Sandin.

mellan_bild_academy_nilsdotter_01-1

En ny stil med mycket edge till vårt sortiment

Vi på Jarl Sandin har i flera år sneglat på Maria Nilsdotter och beundrat såväl design som förmågan att förmedla en helt egen stil, som samtidigt är enkel att kombinera med sina befintliga smycken. Genom sina smycken och juveler tar hon oss med på en resa in i en magisk värld. En värld bestående av magiska varelser, dyrbara rustningar och förtrollande pärlor – och som adderar en ny stil med mycket edge till Jarl Sandins sortiment.

mellan_bild_academy_nilsdotter_02-2

– Dessutom bjuder Maria Nilsdotter in till ett nytt sätt att kombinera och styla smycken. Jag personligen tycker det är roligt när människor är kreativa med sina smycken och genom dem utvecklar sina personliga looks. Jag ser Maria Nilsdotter som ett varumärke som kommer att utveckla både oss och våra klienter, oavsett om du är en person som använder enstaka och väl utvalda smycken eller någon som får till en perfekt ringstack på handen, en snygg wrist-mess eller en välbalanserad layering av halsband.

mellan_bild_academy_nilsdotter_04

Det startade 2007 med The Claw Ring

Som designer har hon på relativt kort tid lyckats med att sätta sin personliga prägel på branschen:

– Maria Nilsdotters smyckesdesign är något helt eget. Hon har en förmåga att skapa smycken som är både nutida och nyskapande samtidigt. Jag är imponerad av hennes förmåga att skapa smycken som utstrålar både elegans och attityd, förklarar Stephanie Wijk.

Maria Nilsdotter tog 2007 sin kandidatexamen i smyckesdesign i London. Samma år grundade hon sitt varumärke. Hennes signum är en silverring i form av en klo, Claw Ring, som hon designade under utbildningen. Denna är fortfarande en av bästsäljarna och som du självklart hittar hos Jarl Sandin, tillsammans med övriga smycken i samma kollektion.

mellan_bild_academy_nilsdotter_03-1

– Claw-kollektionen har blivit en av våra favoriter. Det är en serie som har en unik form av klor som greppar tag runt fingret. Det som gör denna kollektion så speciell är den perfekta balansen mellan det råa och det sofistikerade. För mig personligen är Claw-kollektionen både ett statementsmycke samtidigt som det också kan hålla sig lite inkognito på lillfingret och blandas upp med andra ringar.

mellan_bild_academy_nilsdotter_09

Pärlsmycken med attityd

Maria Nilsdotter kombinerar material och skapar smycken som förmedlar en känsla av historia. Varje smycke är skapat med precision, vilket återspeglas i det omsorgsfulla detaljarbetet. Genom att mixa ädelmetaller, ädelstenar och pärlor skapar hon unika verk som utstrålar en tilltalande mystik.

– Maria Nilsdotters design med pärlor är enastående! Hon har lyckats att ta den traditionella pärlan och tillföra en modern rock'n'roll-twist. Det är spännande att se hur hon kombinerar pärlor med nitar och skapar en intressant kontrast.

mellan_bild_academy_nilsdotter_05

Möjliggör spännande kombinationer

Genom att välja Maria Nilsdotter får du inte bara ett snyggt smycke att bära eller ge bort, du får också ett smycke som blir en del av din egen personliga berättelse.

– Du kan kombinera Maria Nilsdotters smycken på många olika sätt, vilket är en av hennes främsta fördelar. Jag gillar särskilt hennes örhängen och att kombinera flera örhängen, det blir en rockig känsla som är spännande även för dig som annars kanske har en mer nedtonad stil. Något jag verkligen älskar är att det är ett varumärke som många kombinerar till sina befintliga smycken, som en claw-ring bredvid en ärvd safirring!

mellan_bild_academy_nilsdotter_11

Stephanies 3 favoriter från Maria Nilsdotter

  1. Rebel Love Earring
    En creol som är så snygg att bära enskilt, i par eller i kombination med andra creoler eller studs. Du kan dessutom ta av hjärtat och bära creolen utan hänget och istället bära hjärthänget som ett halsband. Nörden i mig älskar att det är klar månsten i creolen, vilket inte är så vanligt, stenarna glittrar på ett subtilt sätt, lite som en vintagering med rosenslipad diamant. Älskar!

  2. Mini Unicorn Necklace
    Detta är den perfekta presenten till barn! Hela 30 % går till Barncancerfonden vilket är fantastiskt på allvar! Jag tycker att den är perfekt som dopgåva men funkar lika fint som födelsedagspresent. Kedjan är relativt grov vilket gör den coolare och mer androgyn och funkar därför lika bra till pojke som flicka. Låt enhörningen symbolisera barnens mäktiga sätt att vara unika!

  3. Claw Ring
    En ring som påminner dig om att du är modig och har kraft. Snygg att ha på vilket finger som helst och gärna i kombination med andra ringar, våga blanda guld och silver!

Upptäck Maria Nilsdotter hos Jarl Sandin

Maria Nilsdotters framgång är mycket synlig. Artister, kändisar och modeikoner världen över bär hennes smycken, något som bidragit till att sprida hennes unika stil ännu mer. Hos Jarl Sandin kan du utforska detta spännande varumärke, där Maria Nilsdotters kollektioner väver samman olika teman och berättelser där naturens skönhet och djurmotiv förkroppsligar både skönhet och styrka.

– Hos Jarl Sandin finns ett stort urval smycken från Maria Nilsdotter, och där du som besöker vår fysiska butik gärna erbjuds en personlig visning. I vår webshop hittar du givetvis samma sortiment med snabb leverans och fri försäkrad frakt.

mellan_bild_academy_nilsdotter_07


Frågor till våra experter på smyckesavdelningen?
Telefon: 031-10 59 01
Mejl: info@jarlsandin.se