/ Vigsel

Premiär för Ballerina: diamantring för bröllop & förlovning

Nu presenterar vi årets nyhet för förlovning, vigsel och för livets stora stunder. Ballerina från Sandin 1956, en nätt och graciös diamantring som äntligen tar plats på scen. Skapad utifrån våra förälskade kunders visioner, något som vår chefsdesigner skickligt tolkat i ädla material. Därefter varsamt tillverkad i vår guldsmedsverkstad och nu redo för dig som går i bröllopstankar eller planerar ett frieri.

Vi introducerar stolt vår nyhet Ballerina, där din diamant svävar som i en krans av tyll. En diamantring med sex nätta klor, som håller din diamant trygg igenom livets dans med din stora kärlek och passar perfekt som både förlovningsring och vigselring. Ballerina tillverkas efter dina önskemål, i guld eller platina och med en diamant upp till 1,40 carat.

En ring lika graciös som en ballerina. Sex nätta klor lika starka som hennes ben. Ballerina är tillverkad av återvunnet guld och certifierade diamanter i vår egen ateljé. Skapad för att hålla en livstid och ännu längre. Enligt vår grundare Jarl Sandin ska en ring vara lika vacker från varje vinkel – precis som en dansös i en piruett. Betrakta Ballerina och avgör själv.

Stephanie Wijk, butikschef

ballerina_ringar_02

Namnet Ballerina ger hela bilden

Ballerina är en klassisk solitär av lite lättare snitt. Den är vacker ur alla vinklar, helt enligt Jarl Sandins filosofi.

– Namnet Ballerina syftar på att den är graciös men samtidigt oerhört stark. En hållbar ring där din diamant sitter tryggt, redo att leva livet med dig, förklarar Stephanie Wijk, butikschef hos Jarl Sandin.

I vigselhänseende är det en klassisk, tidlös ring som är skön att bära, med bekväma mjuka kanter.

– Dess charm? Jag måste erkänna att jag älskar den här modellen: den är nätt, har en underbar symmetri, stenen lyfts vackert fram och ser ljuvlig ut även från sidan, där midjan möter fattningen. I min värld är Ballerina ren perfektion.

ballerina_ring_pink_bg

Inspirerad av kärlek

Inspirationen till Ballerina kom från förälskade par, som hos Jarl Sandin sökte en stilren klassisk ring av nättare slag för att manifestera sin kärlek. En diamantring med en rund, svepande, blommig känsla som just sex klor i en krans ger. Helt enligt vår grundare Jarl Sandins filosofi har Anne-Li Liljeblad, chefsdesigner Sandin 1956, förverkligat Ballerina.

Sex nätta klor

Ballerina från Sandin 1956 är med sin höga kvalitet redo för livslång kärlek. En eftertraktad vigselring eller förlovningsring i enkel och essentiell design, där allt handlar om balansen i detaljerna. Vår Ballerina skapades genom att ringen Classic fick en kjolformad fattning med sex nätta klor, som ger diamanten är trygg infattning att leva livet fullt ut med sin ägare.

ballerina_mindre_ring_02-2

Lyfter vackert fram en briljantslipad diamant

Ballerina tillverkas i husets guldsmedsateljé och utifrån dina önskemål. I guld eller platina och med diamant i önskad storlek.

– Ballerina kan infattas med briljantslipad diamant från 0,22 carat upp till 10 carat. Det är en modell som verkligen gör sig bra med en stor sten men som även lyfter fram en mindre sten på ett fint sätt, säger Stephanie.

Med Ballerina finns också möjlighet att infatta stenar även på skenan, nu eller vid ett senare tillfälle. Som markering av en händelse eller vid ett vackert jubileum. Bara fantasin sätter gränser!

– Eftersom vi har guldsmeder på plats i huset så kan vi lösa de flesta önskemål.

Hur kan Ballerina kombineras?

Ballerina är designad för att passa de flesta allianser. Vilken du väljer avgör om kombinationen med Ballerina upplevs mer strikt eller ger en mjukare känsla.

– Allra bäst matchar Ballerina vår kastellfattade alliansring, som ger en kombination som skapar mycket ”sprak” i diamanten. Vi har också en ny serie, Allians Fishtail, med samma kupade skena som Ballerina, vilket också är en ljuvlig kombination. Våra säljare i butik hjälper dig givetvis att hitta den kombination som talar till dig.

vigsel_brud

Är Ballerina en förlovningsring eller vigselring?

Ballerina är en slående solitär, något som lite längre bak i tiden sågs som en vigselring. En tid då en slät ring eller alliansring var det vanligaste vid förlovning. Detta är något som definitivt har förändrats.

– Hur du definierar Ballerina är en smaksak. Om det för 10 år sen var vanligare med en enstensring på bröllopsdagen så är det idag minst lika vanligt att frieriet sker med en solitär. Och med öppet köp och bytesrätt så är Jarl Sandin en trygg partner inför tillfället när den stora frågan ska ställas.

Upptäck Ballerina i webshop >

DIAMANTRINGEN BALLERINA - SPECIFIKATION
Skena: Amor, bredd 2mm höjd 1,8mm
Fattning: 6 runda klor med runda toppar
Metall: rödguld, vitguld, platina
Ädelsten: briljantslipad diamant från 0,22 ct upp till 10 ct