/ Klockor

Tidlösa klassiker från Cartier: Santos och Panthére

Du som är nyfiken på att prova en verklig pionjär, välkommen in och upplev Santos de Cartier som anses vara det första armbandsur designat för flygning – eller ta chansen att smycka dig med eleganta Panthére de Cartier. Dessa och fler modeller från ikoniska Cartier väntar i vår butik på dig med en skicklig blandning av djärvhet, passion och elegans. Med en sådan klocka är du i gott sällskap
– Cartier har tillverkat klockor sedan 1874 och inget annat klockmärke har varit så populärt bland kändisar, filmstjärnor och kungligheter, säger Theo Raffone, säljare och klockspecialist hos Jarl Sandin.

Upptäck Cartiers fantastiska modeller, nu även i vår webshop.

Sedan 2017 är Jarl Sandin stolt auktoriserad återförsäljare av Cartier. Vi har tidigare berättat om legenden Tank från Cartier, buren av bland andra Duke Ellington, Steve McQueen, Andy Warhol, Jackie Kennedy, Michelle Obama och Prinsessan Diana. Samt eleganta Ballon Bleu med sin vackra mjuka form.

Ta chansen att prova klockor från Cartier

– Vi är den enda auktoriserade återförsäljaren av Cartier i Västsverige så jag rekommenderar dig verkligen att ta chansen och komma förbi vår butik och utforska vårt sortiment av armbandsur från Cartier, säger Theo.
Cartiers klockor har en lång historik och erbjuder tidlöst designade modeller och utöver att prova dem på armen finns det också mycket spännande att lära.

santos_dubbel

Santos De Cartier – det första kvadratiska armbandsuret

Santos är en av Cartiers mest klassiska och hyllade klockor och är det första kvadratiska armbandsuret.
– Santos anses också vara det första armbandsuret formgivet för flygning, berättar Theo.
Santos de Cartier kom till 1904 på beställning av den världsberömde flygaren Alberto Santos-Dumont som behövde båda armarna fria för att flyga.
– Fickuret som män vid denna tid använde var inte tillräckligt funktionellt eller smidigt för en pilot. Armbandsuret markerade en vändpunkt och det sägs att Santos-Dumont därefter aldrig flög utan sin Cartier på armen.
Man kan också säga att den berömde piloten populariserade idén om armbandsur bland män. 1911 lanserades Santos de Cartier på marknaden med sin karakteristiska design: kvadratisk boett i platina, romerska siffror monterat på ett elegant skinnband.
– Modellen har på senare tid utvecklats vidare på ett mycket smakfullt sätt: länk med borstad finish och polerade skruvskallar som dekorativa element – utan släppa eller kompromissa från sin originaldesign.
År 2004, när Santos de Cartier fyllde hundra år, släpptes en uppdaterad version som kallades Santos 100 – som tog Santos De Cartier in i 2000-talet med sin moderniserade och sportiga look.

panth2

Unisex Panthére som återlanserats

Den som kan sin Cartier vet att pantern representerar varumärkets andedjur. Den första Panthére klockan tillverkades 1914 som då var besmyckad med onyxer och diamanter men det var inte förrän 1983 som modellen började tillverkas kommersiellt. Idéen bakom Panthére kom när Jeanne Toussaint började jobba för Louis Cartier; hon fick smeknamnet ”Le Panthére” vilket speglade hennes fritänkande temperament och självständighet.
– Panthére de Cartier tog inspiration från den tidigare populära modellen Santos de Cartier. Skillnaden mellan dessa två var att Panthére de Cartier med sina mjuka formar och vackra minimalistiska estetik var riktad mot kvinnor.
Något som dock aldrig stoppat män från att älska Panthére.
– På 1980-talet blev lite mindre klockor även en trend bland män och Panthéres popularitet var stor och fortsatte vara kult efter att modellen slutade tillverkas vid millenieskiftet, berättar Theo. Några som stolt bar sin Panthére på handleden var bland andra Keith Richards från Rolling Stones samt skådespelaren Pierce Brosnan.
Modellen tillverkades mellan 1983-2000 innan den efter nära 20 år återlanserades.
– Panthére återlanserades spännande nog 2017 på SIHH mässan i Geneve. Den finns i två storlekar och i nio olika metaller samt med diamanter för den som söker något alldeles extra, tipsar Theo.

urmakare3-1-1

Nu även auktoriserad service av din Cartier i Göteborg

Nytt från hösten 2018 är att Jarl Sandin nu även erbjuder auktoriserad service och reparation i vårt urmakeri en trappa upp i vår butik. Jarl Sandins tre urmakare har under året genomgått och passerat en 6 veckor lång utbildning i Schweiz på Cartiers huvudkontor. En stor investering har också gjorts i verktyg och maskinvara som innebär ett lyft för reparationer och service av alla klockmärken som vi på jarl Sandin är certifierade för.
– Nu är allt klart och vi är redo att ge ditt armbandsur från Cartier den uppmärksamhet och omvårdnad det behöver för att få ett långt liv tillsammans med dig, säger Theo. Välkommen in till oss med din klocka eller ring för mer info.

Läs mer om legenden Tank från Cartier
https://academy.jarlsandin.se/cartier-watches-exklusivt-i-var-butik/
Läs mer om eleganta Ballon Bleu från Cartier
https://academy.jarlsandin.se/cartier-watches-exklusivt-i-var-butik/

Läs mer om service och reparationer av din Cartier hos Jarl Sandin:
https://academy.jarlsandin.se/service-och-reparationer-i-var-urverkstad/
Läs mer om hur en klockservice går till hos Jarl Sandin:
https://academy.jarlsandin.se/vad-urmakaren-gor-nar-min-klocka-ar-pa-service/

Så här kontaktar du oss på klockavdelningen:
Telefon: 031-10 59 02
E-post: ur@jarlsandin.se