/ Klockor

Cartier Watches: exklusivt i vår butik

Sedan 2017 är Jarl Sandin stolt återförsäljare av Cartier, det äldsta och kanske mest ikoniska armbandsuret. Välkommen in till vår butik och upplev några av historiens största stilikoner, live! Drömmer du också om att bära en klocka från Cartier på armen? Då är du inte ensam! Cartier, en pionjär inom urmakeri är en skicklig blandning av djärvhet, passion och elegans.

Upptäck fantastiska modeller från Cartier, nu även i vår webshop.

Ikonisk klocka för kvinnor och män

Smycketillverkaren Cartier började tillverka klockor år 1904 och inget annat klockmärke har varit så populärt bland kändisar, filmstjärnor och kungligheter som Cartiers eleganta produkter. Kvinnor som män! Cartier skapade visserligen inte det FÖRSTA armbandsuret men var det varumärke som gjorde denna typ av klockor populära!

cartier_now-in-store
– Det är en fantastisk känsla att nu ha Cartiers shop-in-shop med klockor under Jarl Sandins tak, säger Cecilia, försäljare och klockspecialist hos Jarl Sandin. Vi har ett stort urval av huset Cartiers populära modeller, inklusive TANK, en av våra storsäljare. Det är en klocka som har tillverkats i hundra år, vilket säger en del om hur bra den faktiskt är. Dessutom har den en spännande historia!

cartier_tank_Hero

Legenden Tank från Cartier

Louis Cartier skapade modellen Tank redan 1917, med de allierades stridsvagnar under första världskriget som designinspiration (och därav namnet). Den första prototypen var faktiskt en gåva till amerikanske General Pershing några år innan klockan introducerades på marknaden 1919. Typiska designdetaljer som sedan starten har dominerat Tank är de romerska siffrorna, de blå visarna och inte minst den safirprydda kronan. De rena, skarpa linjerna har visat sig vara mycket populär bland ett elegant klientel. Listan på ikoniska bärare av Tank är minst sagt imponerande: Duke Ellington, Fred Astaire, Gary Cooper, Clark Gable, Steve McQueen och Andy Warhol. Tank är en stor familj med otaliga intressanta varianter, som alla lyckas bevara en ursprunglig distinkt identitet.

cartier_tankLegenden Tank från Cartier.

Eleganta Ballon Bleu med blå safirer

En annan klassisk ikon från Cartier är Ballon Bleu, svävande som en ballong med en blå safir elegant inbäddad på sidan. Ballon Bleu är tidlös, en av Cartiers storsäljare och en mycket älskad modell. Hela kollektionen Ballon Bleu sprider smakfull elegans till såväl manliga som kvinnliga handleder. Med romerska siffror och en båge av ädla metaller känns den igen på sina karakteristiska konvexa former i boetten och svärdformade visare. Armbandets länkar levereras polerade alternativt med snygg satin finish.

cartier_ballonbleuSmakfull elegans med Ballon Bleu från Cartier.

Cartiers urverk av högsta kvaltet

Andra klassiska modeller är Calibre, Clé, Drive, Ronde Solo, Santos och smyckeklockan Panthère. Alla Cartiers klockor präglas av en passion för avancerad mekanik, en fusion av avancerad teknik och stark personlighet och karaktär. Alla modeller är utrustade med Cartiers egna förstklassiga urverk, som redan från start har stått för hög kvalitet. Redan 1907 anslöt sig Edward Jaeger till teamet för att leverera urverk av högsta kvalitet exklusivt till Cartier.
cartier-panthere_heroPanthére är en av Cartiers klassiker.

cartier_santos
Santos från Cartier.

Cartier gjorde armbandsuret stort

Vid tidigt 1900-tal var fickur standard, något som inte var så funktionellt för yrkesgruppen piloter. Cartier fick i uppdrag att tillverka en klocka som passade bättre till detta ändamål och resten är historia. Cartier lanserade den rektangulära urtavlan och revolutionerade på detta sätt även modern klockdesign.

Exklusiv återförsäljare av Cartier i Västsverige

Jarl Sandin är den enda auktoriserade återförsäljaren av Cartier i Västsverige, vilket betyder tryggt köp med äkthetsbevis.

– För att ge din klocka ett långt liv erbjuder vi även service av ditt kvalitetsur, med egna certifierade urmakare i huset.
cartier-urmakare-details-in-action
cartier-urmakare_hero

Välkommen in till butiken på Kungsgatan 67 Göteborg för att upptäcka och prova olika modeller – och hitta din favorit, hälsar Cecilia.

Läs mer om Cartier Santos och Panthére:
https://academy.jarlsandin.se/stanna-tiden-med-en-santos-eller-panthere-fran-cartier-pa-armen/