/ Klockor

Vi erbjuder auktoriserad service av din Cartier i Göteborg

Sedan 2017 är Jarl Sandin stolt återförsäljare av ikoniska klockmärket Cartier. Och sedan hösten 2018 erbjuder vi även auktoriserad service och kvalificerade reparationer av Cartier i vårt urmakeri, en trappa upp i vår butik.

Våra tre urmakare genomgick och passerade en 6 veckor lång utbildning på heltid. Detta på plats i Schweiz på Cartiers huvudkontor. För att bli certifierade gjordes samtidigt stora investeringar i specialverktyg samt i en multimaskin, vilket krävde viss ombyggnad av våra lokaler.

DSC06457

– Nu är allt klart och vi är redo att ge ditt armbandsur från Cartier den uppmärksamhet det behöver för att få ett långt liv tillsammans med dig, säger Fredrik Andrén, urmakare på Jarl Sandin.

urmakare1
Jarl Sandin är den enda auktoriserade återförsäljaren av Cartier i Västsverige. Att vi nu även är certifierade för service betyder att du som lämnar in din klocka hos oss vet att den stannar i huset och inte skickas iväg för bedömning någon annanstans.

Hos Jarl Sandin lämnar du alltid in din Cartierklocka kostnadsfritt – och får ett kostnadsförslag när vi tittat närmare på den.

– Vi är nu fullt utbildade och fullt utrustade för att reparera din Cartier, ge den nödvändig service samt återställa även äldre modeller till nära nog originalskick, säger Fredrik Andrén.

Cartier har du för evigt

Cartier är ett exklusivt märke med högt och välklingande metavärde och är ett av de äldsta på marknaden. En Cartier har du också för evigt.
– Märket Cartier är tidlöst med starka familjer! Du ser direkt att det är Cartier. Fördelen med en klocka med anor är att det råder stor ordning och reda. För dig som köper eller redan äger en Cartier är det en trygghet att veta att det alltid kommer att finnas reservdelar att få tag på. Även till de äldre modellerna! Det är helt klart en styrka hos Cartier.

Lämna in din klocka för underhåll regelbundet för att förebygga allvarliga problem. På det sättet säkrar du din klockas bestående värde och ger din Cartier ett långt liv

urmakare2

Vi återställer din Cartier till ursprungligt skick

Vikten av rätt verktyg anpassade för just ditt klockmärke kan inte nog understrykas, menar Fredrik.
– Används fel verktyg kan urmakaren istället skada klockan. Det är därför du alltid ska vända dig till en auktoriserad urmakare så att inget går fel. En auktoriserad urmakare kan tryggt öppna din klocka och göra en säker analys.
Investeringen i multimaskinen som Fredrik beskriver som ”urmakeribranchens Rolls Royce” innebär också ett lyft för reparation och service av alla klockmärken som hanteras hos Jarl Sandin.

DSC06490
DSC06483

– Maskinen rymmer bland annat en avancerad polerfunktion som ger oss möjligheten att polera ytor genom att ta bort så lite material som möjligt, det vill säga behålla ursprunglig design, textur och form.
Verkstaden har även en lasersvets, som gör att urmakarna kan laga skador i alla metaller som andra inte kan åtgärda. Detta genom att den hjälper oss att få material att gifta sig.
– Det en urmakare alltid strävar efter är just att återställa klockan i ursprungligt skick och detta kommer vi nu i ännu högre grad vara kapabla till, förtydligar Fredrik.

Glöm inte att underhålla din klocka

Det är självklart viktigt att du underhåller din Cartier.

Ett premiumur kräver, precis som en bil, ett noggrant och regelbundet underhåll för att behålla sin prestanda och tillförlitlighet.

En klocka som används får normalt slitage som också behöver åtgärdas.
– För att förhindra fuktskador bör klockans packningar bytas ut med jämna mellanrum. Lämna därför in din klocka för underhåll regelbundet för att förebygga allvarliga problem. På det sättet säkrar du din klockas bestående värde och ger din Cartier ett långt liv, avslutar Fredrik.

Fredriks rekommendation för service av din Cartier

urmakare3

urmakare4

  • Täthetsservice
    Byte av packningar, samt ultraljudsrengöring av boett och länk bör utföras med ca 2 – 3 års mellanrum.
  • Fullservice av mekaniskt ur
    Urverket monteras ner, alla delar rengörs och slitna eller skadade delar byts ut, byte av packningar och oljor, klockans prestanda kontrolleras och finjusteras. Bör utföras ca var 4-6 år.
  • Fullservice av batteridrivet ur
    Delar rengörs och slitna eller skadade delar byts ut, byte av packningar och oljor, klockans prestanda kontrolleras och finjusteras. Bör utföras ca var 6-8 år.

Läs mer om klockservice hos Jarl Sandin:
https://academy.jarlsandin.se/service-och-reparationer-i-var-urverkstad/
https://academy.jarlsandin.se/vad-urmakaren-gor-nar-min-klocka-ar-pa-service/