/ Smycken

Smycken från Ole Lynggaard – din guide till ett magiskt universum

Fascineras du också av Ole Lynggaards unika värld av vackra, färgstarka, lekfulla smycken och juveler? Här är vår guide till ett fantastiskt hantverk med genialiskt designade smyckeserier, exempelvis Lotus, Elephant, Snake, Nature, Leaves, Sweet Drops och Shooting Star.

Med över 50 års skapande finns det en stor smyckesskatt och spännande smyckesserier att upptäcka – och inte minst kombinera!

Din guide till Ole Lynggaards universum

.
— Vi har nöjet av en lång, fin relation med Ole Lynggaard Copenhagen. Vår grundare Jarl med fru Margareta lärde känna Ole på inköpsmässor redan på tidigt 1990-tal. I vår butik har vi stolt kunnat erbjuda våra kunder Lynggaards design i närmare 30 år, berättar Hedvig Planeklev, inköpare hos Jarl Sandin Watches & Jewellery.

Storsäljare från Ole Lynggaard Copenhagen

Group-4

1. Elephant – från knubbig till elegant cirkuselefant
Elephant är en älskad klassiker som finns i olika former och storlekar och med eller utan diamanter. Välj bland berlocker för armband och hängen för halsband.
Elephant, en symbol för visdom, lojalitet, styrka och lycka, designades på 1960-talet av Ole Lynggaard till sin fru Karin och var ursprungligen en lite knubbigare elefant som 2013 omdesignades och kom ut som den eleganta cirkuselefanten av idag.

Group-4-Copy

2. Lotus – ett färguniversum du mixar och matchar
Lotus består av ringar och örhängen i Charlotte Lynggaards design som erbjuder dig färgstenar i alla regnbågens färger. Inspirerad av exotiska Lotusblommor med ringar i flera storlekar som går utmärkt att bära tillsammans som en bukett. Populära stenar: London Blue Topaz, Vit månsten, Grå månsten och Rutil Kvarts. Lotusörhänget är designat utifrån ett stift med valfri sten som du lekfullt kan bygga ut efter tycke, smak och stil med oval sten, hänge, droppar eller kedjor.

Group-4-1

3. Shooting Stars – din egen gnistrande vintergata
Shooting Stars är en fantastisk serie med gnistrande diamanter som ger dig allt från stjärnor till delar av vintergatan i design av Charlotte Lynggaard. Finns som ring, halsband, armband och som örhängen i tre storlekar och med olika påhäng. Kollektionen är skapad utifrån ett unikt showpiece som Charlotte bar på Elle-galan 2015, då hon utnämndes som Style Icon of the Year: ett makalöst örhänge med dinglande guldkedjor och stjärnfall i diamanter.

3 smycken som öppnar dörren till Ole Lynggaard Copenhagen
1. Lotus studs ear – örhänge
Stift med valfri sten och fantastiska färger att välja bland. Ett örhänge du sen kan bygga ut som du vill, om du vill.
2. Lotus no 2 – ring
Ring i mellanstorlek där du kan matcha färgsten med ditt örhänge. Din samling kan med fördel växa till fler och bäras i bukett.
3. Sweet Drops med svart läderarmband
Läderarmband med plats för ett universum av charms, dvs berlocker från en stor mängd kollektioner Sweet Drops, päronformade stenar. Att önska eller ge sig själv vid olika tillfällen i livet.

3 tips på omtyckta presenter från Ole Lynggaard Copenhagen

  1. Dew Drops – örhänge med daggdroppformad Aquamarine eller Vit månsten.

  2. Shooting Stars – ring.

  3. Leaves – ring i familjen Forest med bladliknande yta sk satinerad yta.

Fler viktiga serier i familjen Lynggaard

SNAKE – MARKERAR 50 ÅR AV INNOVATIV SMYCKEDESIGN
Kollektionen Snake är inspirerade och fascinerad av glittrande skatter på det Egyptiska museet i Kairo skapade Ole Lynggaard sina första ormsmycken sent 1960-tal, som gåva till sin fru Karin. Kommersiellt lanserades den drömmande, sensuella Snake inte förrän 2013 för att fira och uppmärksamma 50 år som Ole Lynggaard Copenhagen. Snake har utvecklats vidare och finns som ringar, örhängen, spännen och hänge i 18kt rödguld och vitguld. På baksidan syns stämpeln: ”1963-2013”

snake

NATURE – MED INSPIRATION FRÅN BAMBU
Smycken i Nature har en fin bambuliknande satinerad yta som görs för hand med ett vasst instrument. I design av Charlotte Lynggaard.

ol_lotus1_hero-copy-2-4

GIPSY – LJUVLIGA ÖRHÄNGEN
Gipsy är en serie örhängen i design av Charlotte Lynggaard. Består av en sammansättning av färgstenar och älskad av kungligheter och celebriteter. Finns även i silver med silverdroppar.

gypsyHedvig Planeklev med sina ljuvliga Gipsy-örhängen.

LACE – SOM FRANSK SPETS FAST SMYCKE
Ringar och örhängen designade av Charlotte Lynggaard. Med inspiration från en delikat fransk spets hon hittade på en loppmarknad. Romantiskt, helt fantastiskt hantverk.

life

LIFE – SURFINSPIRERAT ARMBAND
Life är en serie coola unisex armband för kvinnor och män av flätad nylon i design av Charlotte Lynggaard. Finns i härliga färgnyanser och är snygga ihop eller kan matchas med ett armbandsur.

Vill du veta mer om Ole Lynggaard?

Historik: En fantastisk resa med Ola Lynggaard

Smycketillverkaren Ole Lynggaard Copenhagen är i sanning ett av de mer magiska varumärkena.
— Du blir förtrollad, och den förtrollningen släpper inte. Själv har jag jobbat med Ole Lynggaards smycken i 15 år och det går inte att tröttna. För mig blir som en kärlek, en livslång relation. Att det sedan finns fler gemensamma nämnare med vår egen Jarl Sandin gör det ännu mer speciellt och berörande, säger Hedvig.
Både Ole och Charlotte Lynggaard har gästat butiken flertal gånger; för att träffa våra kunder, visa nya kollektioner samt signera sina åtråvärda brandbooks.

Familjeföretag och kunglig hovleverantör

Ole Lynggaard och Jarl Sandin har arbetat och utvecklats parallellt över tid och beröringspunkterna är många. Jarl och Ole är i ungefär samma ålder, de har hantverk och kvalitet som sina ledstjärnor och de designar smycken som är vackra ur alla vinklar. Jarl startade sin studio 1956, Ole 1963 – och deras jämnåriga barn blev tidigt involverade i respektive familjeföretag. De har alla gått i sina fäders fotspår och har idag drivande positioner.
— Guldsmed Ole Lynggaard har gjort en fantastisk resa: från att göra allt från att designa smycken till att sköta sin marknadsföring genom att resa runt i sin bil med sina smycken i en väska till hans position idag: ett av de stora danska designundren med fantastiska showrooms runtom i världen.
Ole Lynggaard är än idag i högsta grad engagerad i företaget och dottern Charlotte Lynggaard – även hon guldsmed och designer – är creative director och chefsdesigner. Sonen Søren Lynggaard är VD sedan 2003. Deras flaggskeppsbutik ligger på Ny Østergade nära Kongens Nytorv i Köpenhamn.
— Unikt för Ole Lynggaard Copenhagen är också att all produktion fortfarande sker inom landet, i Köpenhamn. Ole och Charlotte har på så sätt möjlighet att arbeta mycket nära sitt produktionsteam.
I studion arbetar runt 45 guldsmeder vilket gör den till en av Nordeuropas största guldsmedsverkstäder. De är dessutom kunglig hovleverantör till det danska hovet.

Bygg din egen Ole Lynggaard-värld

Tillsammans har de skapat ett lyxigt, åtråvärt varumärke med fokus på hög kvalitet och innovativ design. De skapar nya smyckefamiljer och förnyar parallellt sina äldre serier vilket ger en intressant dynamik.
— Tanken är att du ska kunna blanda och mixa, inte bara smyckefamiljer utan du kan även gammalt med nytt. Deras design ger dig ofta möjlighet att förnya ditt smycke och bygga ut det på kreativa sätt. Du kan bygga ditt eget halsband eller örhänge och variera det varje dag. Matcha såväl kläder som tillfälle, förklarar Hedvig.

Upptäck Ole Lynggaard Copenhagen i vår webshop >>

ol_lotus1_hero-copy-2-1
I den brandbook som släpptes i november 2018 syns Ole Lyngaards unika skisser från kollektionen "Crane" – eller "Trana".

Fotocred:
Tack för lån av fina bilder från Ole Lynggaard Copenhagen på Instagram.