/ Press

Vad händer på Black Friday hos Jarl Sandin?

Kvicka beslut och snabba köp i all ära men Jarl Sandin avstår även i år från Black Friday. Vårt erbjudande till dig är så pass starkt att det gäller årets alla dagar – så välkommen till vår fysiska butik eller webshop på fredag den 29/11 eller när det passar dig. Vi guidar dig som vanligt till utvalda smycken och kvalitetsklockor att älska och bära under lång tid.

Sedan 1956 har vi fokuserat på hantverk där kvalitet går hand i hand med ansvar för hållbarhet och miljö. Som en av landets största juvelerare vill vi förstärka den hållning som utmärker vårt eget varumärke Sandin 1956.

Långsiktigt arbete med långsiktigt erbjudande

Vi utför ett långsiktigt arbete där samtliga medarbetare äger specialistkunskap och passion för verksamheten. Vårt erbjudande är även det långsiktigt – ett kretslopp baserat på produkter av hög kvalitet, omsorg, service, reparationer och återbruk.

hantverk1

Erbjudande: Hantverk i harmoni med dina värderingar

För oss och Sandin 1956 är långsiktighet och noggranna val av material en grundsten. När det gäller guld arbetar vi endast med återvunnet material från gamla smycken vilket bidrar till ett evigt kretslopp. Vi handlar enbart med certifierade diamanter som är ekovänliga och etiska i alla steg de tar. Vi infattar endast äkta, naturliga diamanter och gärna återvunna diamanter som sparar på planetens resurser.

radgivning

Erbjudande: Personlig rådgivning med fingertoppskänsla

Om du vill prova smycken eller ha personlig rådgivning så finns vi för dig, oavsett om smycket är till dig eller till någon annan. Vi har tid för varje kund och du kan riskfritt köpa present och ge bort ett smycke fint inpackat med en veckas full returrätt eller bytesrätt i två veckor. Vi bjuder även på ett års försäkring som täcker skada, stöld och förlust vid köp över 750 kronor.

Vårt långsiktiga arbete har gett oss förtroendet att som återförsäljare representera världens mest framstående märken. Vi har oftast det du söker, och är gärna ditt bollplank.

Genom långa samarbeten med branschens favoriter och fingertoppskänsla för nya trender hittar du kvalitetssmycken från alla tongivande designers och varumärken hos Jarl Sandin. Vi representerar stolt varumärken som Ole Lynggaard, Efva Attling, Georg Jensen, Engelbert Stockholm, Dulong Fine Jewelry, Drakenberg Sjölin, Sophie by Sophie, O'Dwyer, By Birdie, Gynning Jewelry, Thomas Sabo, Michael Kors samt vår egen unika design och tillverkning, Sandin 1956. Vi har ett brett vigselsortiment och söker du en helt unik vigselring så designar och tillverkar vi gärna en som matchar både dina drömmar och din budget.

På vår fina uravdelning hjälper våra klockexperter dig hitta rätt bland klassiska klockor, mekaniska urverk, kronografer, eleganta mästerverk och trendiga ur. Premiummärken som IWC, Breitling, Cartier, Hublot, Omega, Tag Heuer, Longines, Sjöö Sandström, Tissot, Certina och utöver det – vackra, trendiga klockor att bära som smycken presenterade av Michael Kors, Georg Jensen, Efva Attling och Calvin Klein. Vi är stolta över att få dela vår passion och kunskap med dig som kund.

klocka1

Erbjudande: Certifierade urmakare som ger din klocka ett långt liv

I vår urverkstad i huset arbetar varje dag ett team professionella urmakare som servar och reparerar kvalitetsur, med målet att återställa din klocka till ursprungsskick. Din klocka är inte bara ett dyrbart och älskat föremål, det är även ett tekniskt mästerverk som precis som bilar och andra precisionsinstrument måste servas regelbundet. Normalt slitage behöver åtgärdas och för att din klocka ska vara fortsatt vattentät behövs packningar bytas ut med jämna mellanrum.

För att fortsätta utveckla vår service gjorde vi nyligen stora investeringar i specialverktyg samt i en multimaskin, vilket krävde viss ombyggnad av våra lokaler.

Multimaskinen är ett lyft för reparation och service, och rymmer inte minst en avancerad polerfunktion som ger oss möjligheten att behålla klockans ursprungliga design, textur och form.

Verkstaden har även en lasersvets, som gör att våra noggranna urmakare kan laga skador i alla metaller som andra metoder inte kan åtgärda.

Hos Jarl Sandin kan du känna dig trygg när du lämnar in din klocka. Alla våra urmakare är certifierade på de varumärken vi säljer. Vid mer komplicerade urverk, exempelvis turbillon, så skickas din klocka till sin schweiziska tillverkare – men annars stannar den för bedömning i huset.

smide

Erbjudande: Guldsmeder som smider drömmar och bevarar minnen

I vår ateljé en trappa upp arbetar i vanlig ordning ett team fackmän. Våra guldsmeder tillverkar smycken och juveler med noggrant utvalda material, som återvunnet guld, äkta, naturliga diamanter som är certifierade, etiska och ekovänliga. De tar även hand om äldre smycken, älskade favoriter som behöver lagas eller renoveras för att få ett långt liv med dig. För oss är det självklart att ta ansvar för hållbarhet och miljö när det gäller val av material till våra egna smycken.

Att se till och säkra att du alltid får den diamantkvalitet du betalar för är ett löfte från huset Sandin, och ett arv från vår grundare Jarl Sandin.

72343348_3323067431097397_8105688892075671552_o
Diamanter är ett av våra specialistområden! För ett otränat öga är det svårt att avgöra en ädelstens kvalitet - men hos oss sitter kunskapen bokstavligen i väggarna. För vår grundare Jarl Sandin var det viktigt att hans kunder förstod hur de skulle betrakta och värdera diamanten i sitt smycke - så han utbildade dem! Han blev pionjär och först i Sverige med att redovisa diamanters kvalitet, något som idag är en branschstandard.

reuse

Erbjudande: Vi köper ditt guld och återanvänder det

Inför Black Friday, mellan 9-30/11 2019, betalar vi dig 10 kr/gram extra.
Sälj ditt begagnade guld till Jarl Sandin så gör du samtidigt miljön en tjänst. Vi ger dig bra betalt för allt från skrotguld och tandguld till halsband, armband, örhängen och ringar av guld som du inte längre använder. Säljer du ditt gamla guld till oss så smälter vi ner det och tillverkar nya smycken av det. På så sätt kan ditt guld återanvändas och i ny form skänka glädje till någon annan.
Läs mer om hur du säljer guld du inte längre använder

För familjen Sandin är det yttersta beviset och kvittot på ett hållbart företagande att vi i över 60 år kunnat erbjuda smycken och klockor som kan gå vidare och gå i arv i generationer. Tack för ditt förtroende och välkommen till oss, alla dagar.