/ Sandin 1956

Dina smycken – vårt ansvar

Det ska kännas bra på alla sätt att bära ett smycke från Sandin 1956. För oss är det självklart att ta ansvar för hållbarhet och miljö samt tänka långsiktigt när det gäller val av material till alla våra smycken.

Att se till och säkra att du alltid får den kvalitet du betalar för är ett löfte från huset Sandin, och ett arv från vår grundare Jarl Sandin.

_S0B2495

Återvunnet guld till 100 % i egentillverkade smycken

När det gäller vårt guld arbetar vi endast med återvunnet material från gamla smycken. Vi kan garantera att guldet vi använder i ditt nytillverkade smycke är av högsta kvalitet samtidigt som den höga andelen återvinning bidrar till ett evigt kretslopp. När du väljer ett guldsmycke från Sandin 1956 bidrar du med andra ord till en mer hållbar guldhantering.

diamonds_konflikt

Etiska och konfliktfria diamanter

När det gäller våra diamanter handlar vi enbart av Kimberlyprocessen certifierade stenar som är garanterat konfliktfria. Utöver att vi stödjer branschens åtgärder för en kontrollerad handel är samtliga diamanter från Sandin 1956 dessutom etiska. Våra diamanter kontrolleras av Responsible Jewellery Council, en garant för högsta etiska, sociala och miljömässiga standarder inom diamant- och smyckeindustrin. Vi kan på så sätt garantera att diamanterna i ditt smycke är fria från krigsspår, mänskligt lidande eller någon form av utnyttjande. Detta omfattar säkra och hälsosamma arbetsförhållanden, med full respekt för miljön och rättvis behandling av alla individer.

konfliktfridiamant

Endast äkta diamanter i våra juveler

Syntetiska diamanter eller laboratorieodlade diamanter har tillverkats sedan 1950-talet och tidigare främst för industriella ändamål. Metoderna har förfinats och stora stenar har blivit möjliga att producera vilket gör att det blivit vanligare med syntetiska diamanter även i smycken. Du kan idag köpa certifierade syntetiska diamanter som tydligt redovisar stenens ursprung men det är inte ovanligt att de felaktigt saluförs som naturliga diamanter. Ibland även med falska certifikat. Vi avråder helt våra kunder att investera i stenar som inte är naturliga. I våra egentillverkade smycken finns endast äkta diamanter. Och vårt råd till dig som planerar köpa diamanter: köp alltid från betrodd källa.

Läs mer om hur kvaliteten på diamanter avgörs >
Slipningens betydelser för din diamant >
Så här skapas en diamant naturligt >