/ Diamanter

Nyfiken på diamanter? Detta bör du veta!

Visste du att just slipningen har störst betydelse för diamantens briljans? Är inte den väl utförd spelar det ingen roll om stenens färg och kvalitet är hög. De gamla grekerna kallade dem gudarnas tårar. Romarna trodde de var flisor från stjärnorna. Båda hade en poäng! För livet har sina stunder och för de mest magiska ögonblicken passar endast diamanter.

Ett diamantsmycke, exempelvis en diamantring, har en sällsam förmåga att skänka glädje, kärlek och ge en känsla av lyx. Det är också det enda material du kan bära som verkligen varar för evigt och inte går att slita ut. Men att välja rätt ädelsten är en konst.

Pionjärer i att redovisa diamanters kvalitet

För ett otränat öga är det svårt att avgöra en ädelstens kvalitet - men hos oss på Sandin sitter kunskapen bokstavligen i väggarna. För vår grundare Jarl Sandin var det viktigt att hans kunder förstod hur de skulle betrakta och vårdera diamanten i sitt smycke - så han utbildade dem! Därmed blev han pionjär och först i Sverige med att redovisa diamanters kvalitet, något som idag är en branschstandard.

I en perfekt slipad diamant reflekteras och återspeglas ljuset så att diamanten blir full av liv. De brinner av ljus,en inre eld som är fantastisk.
Torgny Sandin

jarl-sandin-torgny-0036

En dåligt slipad diamant är som ett svart hål

Sedan 1956 har vi endast infattat diamanter av högsta slipningskvalitet. Visserligen till ett högre pris men det är den bästa investering du kan göra:
"Slipingen är den viktigaste faktorn och det som har störst betydelse för ädelstenens briljans. I en perfekt slipad diamant reflekteras och återspeglas ljuset så att diamanten blir full av liv. En dåligt slipad diamant är som ett svart hål där ljuset rinner rakt igenom. Då spelar det ingen roll om färg och kvalitet är hög", säger Torgny Sandin, son till Jarl samt vår diamantexpert.

Läs mer om hur din diamant värderas genom fyra C: Carat, Cut, Colour och Clarity