/ Sandin 1956

Julen hos Jarl Sandin är tid för omsorg

Tiden fram till nyår hos Jarl Sandin är tid för magi med stark koppling till omsorg: att erbjuda god service i butk samt tillverka och leverera beställda smycken i tid innan jul. Familjen Sandin berättar om ett långsiktiga erbjudande för hållbarhet och miljö samt om en magisk jultradition.

Jarl Sandin grundade företaget 1956 och har tillsammans med frun Margareta långsamt men säkert byggt upp ett starkt familjeföretag. Drygt 60 år senare leds det av sönerna Torbjörn, Torulf och Torgny, med ett team av skickliga designers och guldsmeder vid sin sida. Företaget vilar alltjämt på de värden Jarl satte högst: känslan för ett levande, tidlöst hantverk och en kärlek till exklusiva material av hög kvalitet.

Sönerna berättar om en tid av magi och omsorg:

För vår far Jarl Sandin innebar november och december fokuserat arbete. Erbjuda service i vår butik och hinna leverera beställda smycken och juveler i tid innan jul. För familjen Sandin inföll den starkaste julmagin på juldagen på mormor Alice' julmiddag, när vi satt ner, allihop tillsammans. Den går som en röd tråd i hela vår uppväxt och är en tradition som vi än idag förvaltar.

tidforomsorg2
Julfirande för 50 år sen! Bilder från juldagen 1969 hemma hos mormor Alice med Torbjörn, Torulf och Torgny Sandin.

Gåvor att älska under lång tid

Med en gåva från Jarl Sandin så ger du något som kan vårdas och som älskas under lång tid. Det yttersta beviset och kvittot på ett hållbart företagande är att vi i över 60 år kunnat erbjuda smycken och klockor av god kvalitet som kan gå vidare, i arv i generationer.

Sedan 1956 har vi fokuserat på hantverk där kvalitet går hand i hand med ansvar för hållbarhet och miljö. Som återförsäljare har vi förtroende från branschens främsta varumärken och utöver det – vårt eget fine jewellery-varumärke: Sandin 1956.
jarl-sandin-guldsmed-closeup

Omsorg, service och återbruk

Vårt erbjudande är långsiktigt – ett kretslopp baserat på produkter av hög kvalitet, omsorg, service, reparationer och återbruk. I vår ateljé tar guldsmeder hand om äldre smycken, älskade favoriter som behöver lagas eller renoveras för att få ett långt liv med dig. I vår urverkstad arbetar varje dag ett team professionella urmakare som servar och reparerar kvalitetsur, med målet att återställa din klocka till ursprungsskick.
jarl-sandin-urmakare-closeup

Hållbara ekovänliga materialval

Noggranna val av material en grundsten. När det gäller guld arbetar vi endast med återvunnet material från gamla smycken vilket bidrar till ett evigt kretslopp. Vi handlar enbart med certifierade ädelstenar som är ekovänliga och etiska i alla steg de tar.
För oss är det självklart att ta ansvar för hållbarhet och miljö när det gäller val av material till våra egna smycken.
58440161_2887564311314380_3120036648096628736_o

Endast naturliga diamanter

Vi har medvetet tagit beslut att inte använda syntetiska diamanter, labbodlade diamanter som enligt vår bedömning saknar hållbart värde och definitivt inte erbjuder något återförsäljningsvärde. Naturliga diamanter behåller sitt värde över tid på grund av sin unika sällsynthet, och kan överföras från generation till generation eller säljas vidare. Vi infattar därför endast äkta, naturliga diamanter och gärna återvunna diamanter som sparar på planetens resurser.
72343348_3323067431097397_8105688892075671552_o-1

Från oss alla, till er alla: en riktigt god helg!

.
Tack för ditt förtroende och varmt välkommen till oss, alla dagar, både innan och efter jul.

Jarl, Margareta, Torbjörn, Torulf och Torgny Sandin med medarbetare
jarl-sandin-sandin-brothers

Julkappstips?
Välkommen till vår julbutik