/ Smycken

Ole Lynggaards svenska ambassadör finns hos Jarl Sandin

Vill du veta allt om Lynggaards magiska universum? Då har du kommit helt rätt! Vår inköpare Hedvig Planeklev utnämndes nyligen till svensk ambassadör 2019-2020 för Ole Lynggaard Copenhagen. Ett bevis på djup produktkunskap samt ett fint erkännande av hennes gedigna förståelse för hantverket bakom denna danska designikon. Dessutom har Hedvig förmågan att föra både kunskap och magi vidare och inspirera såväl kollegor som kunder hos Jarl Sandin.

ol_pris1-1

Utmärkelse OCH Lynggaardutbildning

Som ambassadör för Ole Lynggaard Copenhagen deltar Hedvig i en pågående ambassadörsutbildning med regelbundna workshops på plats i Danmark, där varumärkets alla smycken tillverkas för hand sedan starten 1963. Inte minst har hon fått prova på att med ett speciellt verktyg satinera silver, dvs skapa den ytan som kännetecknar exempelvis Snake, Lotus och Nature:
— Det var VÄLDIGT SVÅRT! Och då är jag ändå utbildad guldsmed!

Hedvig, vad är det som lockar med Ole Lynggaard?

— Just hantverket och den kvalitet varje enskilt smycke uppvisar är en av anledningarna till min stora fascination för Ole Lynggaard. Det — och de oändliga möjligheterna du har att blanda, inte bara mixa kollektioner utan även gammalt med nytt. Lynggaards design ger dig ofta möjlighet att förnya ditt smycke och bygga ut det på kreativa sätt. Du kan förändra ditt halsband eller örhänge och variera det varje dag. Du kan matcha såväl kläder som tillfälle och det finns inga fel, bara rätt.

"Det får ta den tid det tar."
Ole Lynggaards svar på frågan hur lång tid det tar för guldsmeden att tillverka ett av hans smycken.

Hedvig har arbetat nära varumärket sedan 2012 och har i sitt jobb förmånen att ofta få möta familjen: såväl grundaren Ole som dottern Charlotte som idag är en tongivande designer samt sonen Søren Lynggaard som är VD.

Båda Ole och Charlotte är i högsta grad närvarande i produktionen i Köpenhamn, där runt 120 anställda arbetar varav 45 är guldsmeder. Ole är i studion varje dag och även Charlotte, när hon inte är på resande fot.

— Trots enorma framgångar är stämningen varm och personlig. Både Ole och Charlotte har kommit fram och gett mig komplimanger för mina älskade Snakeörhängen med röda koraller: "De är som gjorda för dig!" Extra kul är också att Ole och vår Jarl har en lång parallell historia och vid mina besök skickar Ole alltid en hälsning till "Jarl och Margareta".

Tre Lynggaard-favoriter - Hedvig visar:

ol_ac_lace2
Kollektionen LACE
Charlotte Lynggaard besökte en loppmarknad i Paris och hittade en gammal spets som blev inspirationen till LACE. Nu firar serien 10 år och har uppdaterats och är en kollektion som verkligen ligger rätt i tiden.
"Jag älskar särskilt örhänget med tre droppar vit månsten, med eller utan pavé."

ol_ac_snake1
Kollektionen SNAKE
Ole Lynggaard designade sina första ormsmycken på sent 1960-tal, som gåva till sin fru Karin. Kommersiellt lanserades den drömmande, sensuella Snake inte förrän 2013 för att fira och uppmärksamma 50 år som Ole Lynggaard Copenhagen. Snake har utvecklats vidare och finns som ringar, örhängen, spännen och hänge i 18kt rödguld och vitguld. På baksidan syns stämpeln: ”1963-2013”.
"Upptäck inte minst de makalösa ringarna med eller utan diamanter."

ol_ac_stars1
Kollektionen SHOOTING STARS
Din egen gnistrande vintergata och en fantastisk serie med gnistrande diamanter: från tunna armband till maffiga juveler som alla funkar med varandra. Kuriosa! Kollektionen är skapad utifrån ett unikt showpiece som Charlotte bar på Elle-galan 2015, då hon utnämndes som Style Icon of the Year: ett makalöst örhänge med dinglande guldkedjor och stjärnfall i diamanter.

Välkommen till vår butik för att prova, inspireras eller lära dig mer om Ole Lynggaard Copenhagen!

Upptäck Ole Lynggaard Copenhagen i vår webshop >>
Se vår guide till ett magiskt universum: Ole Lynggaard >>