/ Vigsel

Resan mot en drömring - design & hantverk hos Jarl Sandin

Så skapas en unik vigselring i vår verkstad!
Resan mot en drömring är inledd. Anni vann vår tävling och får tillsammans med vår chefsdesigner Anne-Li Johansson skapa en diamantring i egen design till sitt bröllop med Carl den 27 juli 2019.

Bakgrund: Tävlingen gick ut på att gissa diamantens vikt i carat samt ge en personlig tolkning av temat "Din för evigt"
Anni prickade diamantens vikt: 0.51ct och tolkningen "Din för evigt: kärlek som aldrig slutar men växer och utvecklas" gav henne drömvinsten. En egendesignad vigselring med diamanten och guldet på bild.

sandin-vigsel-closeup-material

DEL 1 – FÖRSTA DESIGNMÖTET:

Verkligheten och drömmarna ringas in. Annis smak testas mot paletten av ringar från vårt eget Sandin 1956. Utifrån detta ska skisser tas fram och därefter: Annis beslut.

vigsel04

En vacker vårdag med massor sol, sitter Anni och vår chefsdesigner ner i lugnet i vår lounge. Anni visar sin fina vigselring av platina, stilren och lätt välvd i formen. Vi pratar lite om höjden på förlovningsringen, blir den bra intill en ny ring eller måste vi göra om förlovningsringen också, för att ringdrömmen ska bli komplett? Som custom-designer försöker Anne-Li Johansson om möjligt bevara förlovningsringen och Anni bestämmer sig för att låta oss göra ett försök att designa den nya ringen att sitta intill hennes befintliga förlovningsring.
Vi får se bilder på de ringar som inspirerar Anni och en idé av en trestensring växer fram.

vigsel02

vigsel01

vigsel03

vigsel05

? ONE CARAT stämmer perfekt med Annis förlovningsring och kombinationen matchar hennes smak. 1,00 carat vore en dröm…är en uppgradering av vinststenen på 0,51ct möjlig?
onecarat

? LIGHT SOLITAIRE med sina sex nätta klor utövar sin dragningskraft. Hur skulle Solitaire se ut som trestensring? Gör Anni detta val blir det ett nytt designuppdrag; en sådan ring finns ännu inte i vårt sortiment.
light

? ”Tuffsöta” DAHLIA seglar upp som en kandidat, dock vill Anni byta ringskenan till en som bättre matchar förlovningsringen. Designern utlovar 3D-skisser.
dahlia

HÄR LÄSER DU FORTSÄTTNINGEN - HUR RINGEN TILLVERKAS SAMT SLUTRESULTATET:
Följ guldsmedsarbetet, fattning, putsning och utlämning av en unik vigselring >>

sandin-vigsel-material-tavling

ANNI OCH CARLS BRÖLLOP
Anni-Maria Loukasmäki gifter sig med sin Carl den 27 juli 2019 och kommer då kunna bära en unik diamantring i egen design. Tillverkad i Göteborg hos Jarl Sandin. Paret är bosatt i Stockholm.