/ Smycken

Vår guide till nyheter och klassiska smycken från Dulong Fine Jewelry

Bli kungligt cool med Dulong Fine Jewelry! Hedvig på Jarl Sandin introducerar inte bara höstnyheterna Aura, Ocean och Esme Galaxy. Hon ger dig även Dulong på dina fem fingrar. Och handled, örsnibb, runt din hals och i ditt hjärta.
– Inspireras av nyheter, personliga favoriter, butikens bestsellers och de mest perfekta presenterna från Sveriges nya danska smyckefavoriter Dulong Fine Jewelry, säger Hedvig Planeklev, inköpare hos Jarl Sandin.

Se nya spännande Aura och Esme Galaxy

NYHETER FRÅN DULONG

dulong2
Aura – en helt ny organisk form
Aura är namnet på en gudinna vars namn betyder bris. Med inspiration från rörelser i naturen som de velat fånga. Kollektionen består av armring, armband, halsband, ring, örhängen i såväl stift som krok och med organiska former. Finns både i guld och silver och med satinerade ytor.

dulong3
Esme Galaxy – minimalism och maximalism samtidigt
Örhänge skapat från Esme örhängenas klassiska hoopform men med mellan 34 och 74 briljantslipade diamanter för att skapa den ypperligaste reflektionen av ljus. Den matta och blanka ytan på guldet ger en klassisk skandinavisk och rå look och diamant efter diamant tillför lyx och glamour.

dulong4
Ocean – ny pärlkollektion
Ocean rymmer ett helt nytt sätt att arbeta med pärlor. Ocean armband och örhängen kombinerar pärlor i olika färger, storlekar och former. Duon har lekt med kombinationer av barocka pärlor, felfria Tahiti- och South Sea-pärlor, diamanter och Dulongs egna guld- och silverfärger. I ringen Glory är Tahitipärlor placerade i cirklar vid varandra med en diamant på toppen.

dulong5
Kharisma halsband – med eller utan vidhäng
En Dulong klassiker du nu även kan bära runt halsen. Tips! Har du örhänget och två vidhäng kan du exempelvis bära ett vidhäng i örat och ett runt halsen. Supersnyggt!

Kunglig hovleverantör

Jarl Sandin är sedan 2017 stolt återförsäljare av danska Dulong Fine Jewelry, en av de mest heta och exklusiva smycketillverkarna just nu. Varumärket är resultatet av ett unikt samarbete mellan guldsmed Marianne Dulong och designer Anja Camilla Alajdi som sedan 2005 har levererat sitt kompromisslösa smyckehantverk. Dulong är inte minst kunglig hovleverantör till det danska kungahuset.

Dulong fyller ut sin plats bland smycken & juveler

Örhänget Kharisma är Dulongs signum och på knappt 15 år har de tagit sig upp på samma önskelistor som andra danska designstorheter som Ole Lynggaard och Georg Jensen.
– Ett underbart varumärke! För att vara ett så pass nytt har de ett väldigt brett erbjudande och på många nivåer: från det eleganta till det lite rockchica, från det polerade till det lite råare. Dulong är många stilar i ett varumärke och det tilltalar alla typer av kvinnor, förklarar Hedvig.

Jag ser örhänget Kharisma som inträdesbiljetten till Dulong. En idé men i flera storlekar och färger, med eller utan briljanter samt med olika vidhäng. Prova och se vad som händer!
Anja Camilla Alajdi
Partner och designer, Dulong Fine Jewelry

En mångfald stenar i Dulongs smycken

I Dulongs smycken infattas till stor del diamanter, men även mycket färgsten i många färger och former. Exempelvis vit och grå månsten, ametist, granat, citrin, vesuvian och guavakvarts. Du kan med all säkerhet hitta din favoritfärg i ett smycke från Dulong!
– Utöver diamanter uppskattar jag personligen de lite mer råa stenarna. En favorit är akvamarin, som hos Dulong finns både som klar men även opak – lite oslipat grumlig, tipsar Hedvig.
Teamet bakom Dulong bevisade både sitt hantverkskunnande och expertis gällande ädelstenar när de 2012 fick förtroendet att utföra seklets kanske mest omfattande restaureringsprojekt: restaureringen av ett unikt danskt kungligt rubinsetfrån tidigt 1800-tal som officiellt bärs av H.K.H. kronprinsessan Mary av Danmark. Ett arbete som beskrivs i detalj i boken Royal Rubies av Nina Hald.

Med Dulong kan du utan problem hitta din egen stil. Jag personligen älskar att de inte enbart jobbar med diamanter utan även med färgstenar i vackra, spännande kombinationer.
Hedvig Planeklev
Inköpare hos Jarl Sandin

dulong_pearls1

Pärlsmycken med ändlös fascination

Du kan inte heller prata om pärlsmycken utan att nämna Dulong i samma andetag. Den dynamiska duon bakom varumärket har en stark och uttalad passion för just pärlor och deras smycken infattas med såväl Söderhavspärlor som Tahitipärlor. De talar ofta om en ändlös fascination, som om och om igen för dem tillbaka till just pärlor. Ett unikt exemplar är de berömda South Sea pärlörhängen som skapades till H.K.H Kronprinsessan Marys bröllop, till formen inspirerade av snödroppar.

Pärlor har ett inre ljus som kastar ett fantastiskt sken över ansiktet. De ger glöd i kinderna och framhäver din ögonfärg.
Marianne Dulong
Grundare & Designer, Dulong Fine Jewelry

kharismaimage1

DULONG – BESTSELLERS hos Jarl Sandin

Kharisma örhänge
Mellanstorleken och både i silver och guld.

Delphi ringar
Nätta ringar i stort urval som du även kan bära många av på dina fingrar – samtidigt! Mest populär är Delphi i guld och med diamanter.

Piccolo armband
Även här i stort urval med många ljuvliga variationer; det finns en (om inte flera!) för alla.

dulong6

DULONG-SMYCKEN - LITE MER DISKRETA

 1. Aura armband i guld
 2. Balloon örhänge i guld med diamant
 3. Dephi silverring med diamant

dulong7

DULONG-SMYCKEN - LITE MER VÅGADE

 1. Kharisma, stel halsring med diamant på låset
 2. Anello, tvåradigt armband i guld med tahitipärlor
 3. Halo, statementring i vitguld med briljanter på totalt 1,74ct

dulong7-2

DULONG-SMYCKEN - ATT GE BORT SOM GÅVA

• Kharisma – örhänge i mellanstorlek. Alternativt ge bort ett noga utvalt vidhäng om personen redan har örhängen. Eller varför inte ett Kharisma-halsband!
• Aura, lilla armbandet med små blad i silver
• Pacific, guldring med rosaprikos guavakvarts

dulong3-copy-3

Hedvigs Dulong-favoriter 3-i-topp

 1. Piccolo armband i silver
  ”Armbandet finns i många varianter med små, söta färgade stenar i fina stilmixar. I kall eller varm ton beroende på vilka stenar som kombineras. Visste du att stenar får olika färg beroende på om de kombineras till guld eller silver?”

 2. Kharisma örhänge
  ”Örhänget som är redan en klassiker. Jag väljer smycket i mellanstorlek: i oxiderat silver med ett påhäng i grå månsten. Det känns lite rockigt vilket passar mig.”

 3. Anello örhänge
  ”Underbara örhängen med längd men som passar både till jobbet och till fest. Jag väljer varianten i guld med tahititpärla.”

dulong-top3

Tips! Så väljer du rätt smycke från Dulong Fine Jewelry
Dulong är ett spännande universum, hur väljer jag rätt?
Följ Anja Camilla Alajdi råd för att hitta rätt, nämligen ”Prova, prova prova”. Kom in till oss och hitta rätt favorit! I vår butik kan vi hjälpa dig personligen och vi erbjuder dig alla fördelar med att handla från Jarl Sandin:

 • Personlig rådgivning med känsla för styling oavsett om smycket är till dig eller till någon annan.
 • Vi har tid för varje kund samt stor kunskap i Dulong Fine Jewelrys stora sortiment.
 • Du kan riskfritt köpa present och ge bort ett smycke fint inpackat med en veckas full returrätt eller bytesrätt i två veckor.
 • Vi bjuder även på försäkring på ett år som täcker skada, stöld och förlust för köp över 750 kronor.

Eller ring oss så hjälper vi dig!

Läs mer om färgstarka Anja Camilla och hennes besök i Jarl Sandins butik
Hon visade upp Dulongs kollektioner och bistod våra kunder med personliga råd och tips hur du vässar din personliga look.
https://academy.jarlsandin.se/dulong-fine-jewelry-matchar-och-vassar-din-personliga-look/

Se smycken från Dulong Fine Jewelry i vår webshop
https://www.jarlsandin.se/smycken-webshop/varumarken-smycken/dulong

Nyfiken på Dulong och intresserad av att prova?
Vår butik hittar du på Kungsgatan 67 i centrala Göteborg.

Frågor till våra experter på smyckeavdelningen?
Telefon: 031-10 59 01
Mejl: info@jarlsandin.se

Personal pieces of jewelry – storyn om Dulong Fine Jewelry: