/ Smycken

Danska By Birdie är smycken med attityd och lyxigt extra allt

Smycken från By Birdie sticker ut från klassisk skandinavisk smyckedesign. Det skiljer sig dessutom från de flesta andra varumärken Jarl Sandin säljer.
– By Birdie är defintivt smycken som väcker känslor! De matchar dig som är ute efter något lite annorlunda som samtidigt går att kombinera med dina andra favoritsmycken. Jag tycker de förhöjer helheten och skapar en skön känsla av frihet hos mig som bär dem, säger Inger Karlsson som jobbar som säljare hos Jarl Sandin.

Jarl Sandin är sedan drygt tre år stolt återförsäljare av By Birde, som med sin karaktär faktiskt fyllde upp ett tomrum när de dök upp.

Med sin fria, lite råare stil, sina oväntade kombination av oxiderat silver och guld och med ett överdåd av ädelstenar och pärlor skapar Birdie Wendelboe unika kollektioner med stor personlighet. Ett eget universum där varje smycke är ett konstverk i sig.

bbq_inger

– Den typ av hantverk som By Birdie representerar tycker jag personligen känns väldigt uppfriskande. Antingen backar du eller så älskar du det. Jag personligen säger ”wow”, påpekar Inger och visar en av sina Birdie-favoriter som pryder hennes finger: ringen Broadway Silver Edge . En bred organisk silverring dekorerad med hamrade plattor av guld och som vid första anblick känns lite sval och nedtonad, men som bjuder på extra finess: en enda liten rosenslipad diamant som sticker upp.
– Just rosenslipningen är typisk för By Birdie: diamanter som handslipats enligt en gammal, nästan bortglömd skandinavisk teknik och som ger en rå skönhet. Andra kännetecken för Birdie är mixen av oxiderat silver och guld i 14 karat samt designprincipen ”more is more”. Det är smycken som lämnar en stor mängd detaljer för dig att upptäcka.

bbquote1

Inspiration från resor, exotiska platser och den egna trädgården

Birdie Wendelboe är en självlärd smyckesdesigner och som under många år arbetade med marknadsföring inom läkemedelsbranschen. Runt 2003 följde hon lusten att själv skapa och började designa egna smycken hemma i villan i Ålborg. Sedan dess har hon skapat sig ett namn och By Birdie har idag återförsäljare bland juvelerare i hela Skandinavien, England, Tyskland och Kanada. Hennes ovanliga mix mellan det karga nordiska och österländska influenser väcker uppmärksamhet.

bb_Wendela
Inspirationen kommer från resor runt om i världen där hon tar pulsen och fångar upp stämningar, trender, arkitektur och kultur. Den karga naturen, havet och hennes trädgård är också tydliga inspirationskällor till hennes många kollektioner, hennes universum, förklarar Inger.
Hennes kollektionerna har fantasieggande namn som berättar mycket om det liv Birdie själv lever och det hon älskar.

Äkta hantverk i flera prisklasser

Jarl Sandins butik och webshop erbjuder ett stort sortiment av By Birdies handgjorda halsband, örhängen, ringar och armband.
– Vi säljer framförallt ringar, även för vigsel, och vår typiska Birdie-kund är en mogen kvinna som letar efter något unikt. Varumärket lockar även yngre rocktjejer som känner släktskap med Birdies attityd.
Kunder som uppskattar Ole Lynggaards silversortiment gillar ofta även By Birdie, som har många fina och prisvärda alternativ.

BB2

"Jag rekommenderar verkligen att du besöker vår butik för att själv prova By Birdie. Det finns så fina detaljer i detta hantverk att upptäcka."
Inger Karlsson, säljare hos Jarl Sandin

– Birdies smycken finns ofta i många olika utförande och olika prisklasser vilket gör varumärket tillgängligt för de flesta trots att det handlar om handgjorda smycken i fantastiska material. Armbandet Orion finns exempelvis i flera bredder och varianter och ett annat exempel är den uppskattade ringen Zeus, som finns både som enkel, dubbel och trippel och med stenar av olika slag.
– Ringen Zeus olika utföranden går utmärkt att kombinera och även ringen Manhattan finns i flera modeller som gör sig väldigt bra tillsammans.
Själv bär Inger ofta utvalda Birdie-smycken både på finger, runt handleden och i örsnibbarna. Ibland tillsammans men lika gärna i kombination med favoriter från helt andra tillverkare.

Jarl Sandin rekommenderar...

Ingers personliga By Birdie-favoriter

bb_broadway
Ringen Broadway Silver Edge
– bred organisk silverring dekorerad med hamrade guldplattor av guld samt en rosenslipad diamant som sticker upp

bb_harlem
Örhängen Urban Harlem Buds-1
– tunna, raffinerade kreoler

bb_orion
Armbandet Orion
– med hamrade guldplattor

Populära smycken från By Birdie

bb_group2

  1. Zeus ring: finns i flera prisklasser och utförande t ex Zeus Plain/Zeus Triple Brill/Zeus Dubeca.
  2. Zeus örhänge: Zeus Small – raffinerat på stift.
  3. Zeus armband: finns i olika bredder och till bra pris, med fina stenar som black onyx, månsten med mera.

bb_group3
4. SoHo ring: jättefräcka modeller som finns både i smala och bredare variant –SoHO Comfort eller SoHO Grand.
5. Urban Harlem örhänge – en mycket fin och användbar kreol i olika utföranden.
6. Orion armband: finns i många varianter och utföranden t ex Orion Orbit & Orion Armor.
7. Manhattan ringar – en av våra storsäljare som finns i många varianter.

Tips för att välja rätt smycke från By Birdie

By Birde är ett spännande universum, hur väljer jag rätt?
– Mitt bästa tips är att besöka vår butik där vi kan hjälpa dig personligen och där vi erbjuder alla fördelar med att handla från Jarl Sandin:

  • Säljare hos Jarl Sandin erbjuder personlig rådgivning med känsla för styling oavsett om smycket är till dig eller till någon annan.

  • Vi har tid för varje kund samt stor kunskap i By Birdies stora sortiment.

  • Du kan riskfritt köpa present och ge bort ett smycke fint inpackat med en veckas full returrätt eller bytesrätt i två veckor.

  • Vi bjuder även på försäkring på ett år som täcker skada, stöld och förlust för köp över 750 kronor.

Eller ring oss så hjälper vi dig!

Se smycken från By Birdie i vår webshop
https://www.jarlsandin.se/smycken-webshop/varumarken-smycken/by-birdie

Nyfiken på By Birdie och intresserad av att prova?
Vår butik hittar du på Kungsgatan 67 i centrala Göteborg.

Frågor till våra experter på smyckeavdelningen?
Telefon: 031-10 59 01
Mejl: info@jarlsandin.se

bb_group1

Birdies universum – upptäck By Birdies kollektioner:

The Cullinan Collection
Denna samling är inspirerad av naturens mest mirakulösa skapelser: diamanter – och är uppkallad efter den hittills största funna diamanten: den berömda Cullinan.

The Shallow Seas Collection
Inspirationen till denna höstkollektion kommer från Birdies livsresa till Maldiverna.

The Ocean Garden Collection
Denna kollektion är inspirerad av havet och trädgårdslivet.

Nordic Heritage Collection
Inspiration för texturer och ytor från det danska kulturarvet, historiska guldfynd och danska silvermynt.

The Renaissance Ballroom Collection
Jazz och diamanter. Inspirationen till en livlig afroamerikansk miljö från 1920-talet Harlem, New York.

Urban Garden Collection
Inspirerad av moderna storstadsstäder som New York och Köpenhamn, där nya urbana trädgårdar dyker upp och utgör grunden för allt från röda rosor till gröna bönor.

The Waldorf Collection
Waldorf Collection är inspirerad av en resa till New York för att bo på det berömda och legendariska Waldorf Astoria Hotel.

Universe Collection
Denna samling är inspirerad av universum med distinkta och uttrycksfulla smycken med planetliknande guldskivor och i rustika ytor som leder sinnet till månens kratrar.