/ Smycken

Efva Attling ger somrig boost i smycken och juveler som talar till många

Njut av årets midsommarbukett från Efva Attling. Med blommiga nyheten Violet och kollektionen Dream med ljuvliga färgstenar fångar Attling återigen vår fulla uppmärksamhet. Som vanligt prickar hon in vad många av oss önskar just nu. Som Sveriges kanske mest spännande smyckedesigner står Efva Attling aldrig still: med stil, mod och trendsäkerhet har hon vunnit en bred fanskara. Hos Jarl Sandin är vi stolta över ett långt, inspirerande samarbete som gett oss förmånen att kunna erbjuda Efva Attlings livshistoria i smyckekonst till våra kunder sedan 1996. Vi var en av Attlings första återförsäljare och vi är fortsatt överförtjusta.

Efva Attling har lyckats med mycket. Inte minst att boosta människor med olika stil och smak med sin lyxiga folklighet, sina klassiker och kaxiga statementsmycken. Från musik- och modellkarriär till internationell designer och sedan 2018 är hon även officiell svensk hovleverantör. Efva Attling är ett av Jarl Sandins viktigaste varumärken. Det är en stor glädje att få följa Efva Attlings liv via nya spännande kollektioner, tycker Kajsa Abelson som är säljare hos Jarl Sandin.

A7_07943Kajsa Abelson, säljare på vår smyckeavdelning, visar några av sina smyckefavoriter från Efva Attling.

– Efva Attling är unik genom att hon hämtar storyn bakom sina smycken från sitt eget liv. Vackra, söta, häftiga, tuffa, eftertänksamma smycken som speglar hennes livsval, insikter och hennes karriär. Hon ger väldigt mycket av sig själv och lyckas på så sätt knyta an till våra kunder, såväl kvinnor som män.

Efva Attlings kärlek till ord och musik lyser igenom i hennes smyckekollektioner.

Beauty with a thought till 100 %

Själv definierar Efva Attling sin smyckedesign som ”Beauty with a thought”. Budskapen hon förmedlar och hennes personlighet kompletterar varann – blir starkare ihop. Exempel på kollektioner med budskap är Homo Sapiens, Take No Shit, Carpe Diem och Sans Peur. De signalerar alla tillhörighet och individualitet.

ea1
Kollektionen Twosome är en av våra storsäljare med två sammanlänkade ringar där en är graverad med texten ”Kärleken övervinner allt” på latin: ”Amor Vincit Omnia”. Tanken bakom är att två människor med unika personligheter som kompletterar varandra blir en, starkare enhet.

– Jag tror absolut att de budskap Efva Attling placerar i sina smycken har stor betydelse för våra kunder. Du väljer ett smycke som talar till dig själv eller ger en fin symbolisk innebörd när det handlar om en gåva till någon speciell, säger Kajsa Abelson.

Det finns en Efva Attling för alla

Bredden gör Attling svår att stoppa in i ett enda fack. Att inte vara förutsägbar har istället blivit hennes signum. Många av hennes smycken är kraftfulla, har direkt ”female power” med modiga statement-smycken, exempelvis Funky, Ballons, Balls, Feminine Pop och Take No Shit. Attling täcker på ett självklart sätt även in klassiska, mer diskreta designer i kollektioner som Love Knot, Angels, Mini och Miss Butterfly.

Homo Sapiens blev Madonnas favoritsmycke som hon bar privat och på scen. Skådespelerskan Uma Thurman bär Efva Attlings ring Fuck Off.

Det finns en Efva Attling för alla, oavsett vilken stil eller ålder du har. Våra kunder kommer till oss för Efva Attlings smycken, de efterfrågar hennes klassiker eller är nyfikna på säsongens nyheter.
Med kollektionen My First Diamond med armband, halsband och örhängen med små briljantslipade diamanter fångas nu även den allra yngsta målgruppen.
– Exempelvis går My First Diamond-armbandet att korta av så att det passar som dopgåva eller present till en bebis. Det går förstås lika bra som ditt första diamantsmycke, lite som Efva själv uttrycker det: ”En första början på en lång vänskap.”

Trädgårdsinspirerade Violet

Efva Attling är i ständig rörelse och släpper säsongsbetonade kollektioner som bara säljs under begränsad tid – Limited editions där hon tar ut svängarna. En anledning att hålla koll på varumärket!

Just nu vill jag särskilt lyfta fram nya blommiga kollektionen Violet som finns i både silver och guld med diamanter som är som små frön. Inspirerad av trädgård, fantastiskt fin och passar såväl till vardags som till sommarens fester. Violet är dessutom en dröm att få som present!
ea3
A7_07867
A7_08072

Kollektionen Dream – en dröm i regnbågens färgen

När vi är inne på DRÖMMAR vill Kajsa särskilt lyfta kollektionen Dream:
A7_08047-1
Även Dream är en somrig serie, en midsommarbukett och lättburen smyckekollektion som ligger precis i trend med sina fyrkantiga färgstenar. Det finns en färg för alla: grönt, blått, lila, rosa, chokladfärgade och genomskinliga. Budskapet är ”en del drömmar blir verklighet för att du är värd det” och jag rekommenderar verkligen att du kommer in och provar. Serien finns som ring, armband, halsband, collier och örhängen i två storlekar.
A7_07903
A7_07813

Spännande sortiment för vigsel

Initialt designade Attling enbart smycken i silver. Nu finns ett stort sortiment även i guld, juveler med diamanter samt en bröllopskollektion. Hos Jarl Sandin är vigselsmycken ett stort fokus och det gäller även vårt sortiment med Efva Attling.

Populär just nu är en ny solitärring från Efva Attling som är väldigt hög och vacker i formerna: High On Love.

Just kärlek är ju ett av Efva Attlings stora teman så därför känns förlovnings- och vigselringar väldigt passande för varumärket. Hon har både mer traditionella ringar samt varianter som sticker ut på olika sätt, bland annat med budskap.

Smycken för en god sak

Efva är inte rädd för att ta ställning vilket hon visar genom flertalet kollektioner där överskott går till välgörenhet av olika slag. Sedan 2004 har Efvas samlat över 1 miljon dollar till Röda Korset med sina smycken.
– Vi säljer exempelvis Angels, en underbar kollektion där 500 kronor går direkt till Röda Korset. Serien Take No Shit säljes till fördel för BRIS. Smycken som alla kan bäras med stolthet och som är givna gåvor till någon ”som har allt”.

Tips för att välja rätt smycke från Efva Attling

Efva Attling är ett underbart universum, hur väljer jag rätt?
Mitt bästa tips är att besöka vår butik där vi kan hjälpa dig personligen och där vi erbjuder alla fördelar med att handla från Jarl Sandin:

  • Säljare hos Jarl Sandin erbjuder personlig rådgivning med känsla för styling oavsett om smycket är till dig eller till någon annan.
  • Vi har tid för varje kund samt stor kunskap i Efva Attlings stora sortiment.
  • Du kan riskfritt köpa present och ge bort ett smycke fint inpackat med en veckas full returrätt eller bytesrätt i två veckor.
  • Vi bjuder även på försäkring på ett år som täcker skada, stöld och förlust för köp över 750 kronor.

Jarl Sandin rekommenderar

Kajsas personliga favorit
– Min favorit just nu bland Attlings alla serier är Love knot! Det är en otroligt fin knut som finns både i guld och silver. Den passar till alla och kan symbolisera och matcha alla relationer.

ea2

Heta kollektioner just nu från Efva Attling
Violet
Dream

Klassiker från Efva Attling
Twosome
Happy Tear
Love Knot
60’s Pearl
Mini Collection

I dopgåva från Efva Attling
My first diamond
ea4

Till studenten från Efva Attling
Love Knot
Mini Collection
Twosome
Planet
Sans Peur

För bruden från Efva Attling
High On Love

Se smycken från Efva Attling i vår webshop
https://www.jarlsandin.se/smycken-webshop/varumarken-smycken/efva-attling

Se klockor från Efva Attling i vår webshop
https://www.jarlsandin.se/klockor/efva-attling

Nyfiken på Efva Attling och intresserad av att prova?
Vår butik hittar du på Kungsgatan 67 i centrala Göteborg.

Frågor till våra experter på smyckeavdelningen?
Telefon: 031-10 59 01
Mejl: info@jarlsandin.se

Ett urval: Kollektioner med budskap från Efva Attling

Amor Vincit Omnia
“Kärleken övervinner allt”. Kärleken är det starkaste kraft som finns och så länge man är med någon man älskar så kan man klara vad som helst. Detta är så sant, tro mig, jag vet.

Angels
I samarbete med Röda Korset gjorde Efva det här halsbandet efter Tsunamikatastrofen 2004. All vinst från försäljningen av smycket går oavkortat till Röda Korset.
-Tanken på barn som klär ut sig till änglar genom att bära änglavingar. I tsunamin var det så många barn som förlorade livet, därav tanken på änglar.

Balls
“I've got balls.”

Carpe Diem
I dessa tider av stress och ett konstant fokus på framtiden är det viktigare än någonsin att just "fånga dagen". Du vet aldrig vad morgondagen för med sig. Varför skjuta på saker till imorgon när du kan leva och njuta av idag?

Catch A Falling Star
“Fånga en fallande stjärna och önska dig allt du drömmer om. Men det är bara du som kan få dina önskningar uppfyllda.”

Divorced With Children
Två silverringar som hålls ihop av en tredje, mindre ring i 18k guld. En symbol för ett förhållande som inte höll men som lämnade efter sig något vackert – barnen - guldet. Finns även helt i guld.

Homo Sapiens
“Den tänkande människan” på latin. Jag delade på orden och satte dem på två sidor av ett smycke. Det jag vill säga är att alla människor är lika och har samma värde. Bär smycket med stolthet nära ditt hjärta.

Love Knot
“En kärleksknut med hopp om att vi alltid håller ihop.”

Miss Butterfly
På 1980-talet när jag började min musikkarriär var "Miss Butterfly" en av de första låtar jag skrev. Den handlade om kärlek (såklart)

Pencez de Moy
Jag hittade detta uttryck, "pencez de moy", som betyder "tänk på mig", graverat på en fransk 1300-tals ring på Nationalmuseum i Stockholm. Det är en fin gåva att ha någon tänkandes på en.

Sans Peur
'Utan fruktan' på franska. Do it. Du vill inte ångra det du aldrig gjorde.

Take No Shit
Min tanke med ‘Take no shit’ budskapet är att ge styrka, att få mod att stå upp för sig själv, att inte bli kränkt.”

Tears
“Inga sorgsna tårar, bara glädjetårar.”

Twosome
Två människor med unika personligheter som kompletterar varandra och blir en, starkare enhet.