/ Smycken

Jubileum för Fusion – Georg Jensens klassiska smyckekollektion firar 20 år

Fusion är ett älskat smycke – i grunden vackert konstruerade pusselringar som sömlöst matchar varandra och som fortfarande är en av Georg Jensens mest populära smyckeserie. I 20 år har Fusion hyllat kärlekens olika stigar med sin unika förmåga att oändligt kunna utvecklas med dig och förändra sitt uttryck i takt med ditt liv.

Med tiden har Fusion-familjen vuxit med fler ringdelar men även med armband, hängen och örhängen. Hos Jarl Sandin har vi i två decennier haft nöjet att erbjuda denna spännande och framgångsrika kollektion. Vi hjälper dig gärna skapa och utveckla just din drömkombination.

Fusion baseras på lång hantverkstradition

Fusion-ringen debuterade hos Georg Jensen år 2000 som ett system av ringar i 18 karat vitt, gult eller rosa guld som går in i varandra. Antingen släta eller smyckade med diamanter eller safirer och som kan matchas och mixas i en oändlig mängd uttryck. Fusion baseras på en lång hantverkstradition med kvalitet rakt igenom, något som kännetecknar Georg Jensen, förklarar Hedvig Planeklev, inköpare hos Jarl Sandin.

Livets pussel i ett mångfacetterat smycke

– Ringarna består av två kantdelar och en mittdel som du kan pussla ihop precis som du vill. Det finns inga rätt eller fel! Med Fusion kan du lika gärna kombinera flera mittdelar eller enbart kantdelar, din smak avgör. Våra säljare har mångårig erfarenhet av att lägga unika Fusion-pussel. Välkommen till vår butik där vi har ett stort urval Fusion och gärna visar spännande kombinationer som kan spegla just dig.

gj_fusion5

Fusion är ett pussel av alternativ för dig som bärare. Ett gyllene tillfälle för dig att skriva din egen berättelse – berätta din egen kärlekshistoria förmedlad genom en ring i flera delar, med flera kapitel. Släta eller smyckade med diamanter och ädelstenar och nu även som armband, hängen och örhängen.

gj_fusion3
Detta är Nina Koppels första prototyp för Fusion-ringen. Den lanserades som bekant år 2000 och i lite mer rak och slim form. Foto: Hedvig Planeklev

Återskapa din egen värld med Fusion

Kollektionen Fusion är en klassiker som är sig lik från när den först lanserades. Idag finns fler valmöjligheter av pavérade ringdelar samt att smycket också tillverkas med fler val av stenar, exempelvis blå safirer samt svarta och vita diamanter.
– Filsofin bakom Fusion är den utvecklas med dig. Den samlar livets pussel i ett smycke, säger Hedvig. Olika livshändelser eller faser i ditt liv förändrar dig som person och då kan även Fusion utvecklas.

gj_fusion4
Fusion består av två kantdelar och en mittdel i olika metaller. Du kombinerar dock delarna precis som du vill. Här är några exempel att inspireras av.

fusion1mix

För att symbolisera en växande familj eller ett speciellt tillfälle kan befintliga ringar göras större, hängsmycken, örhängen och armband kan adderas. Nya vackra detaljer ger på så sätt utvidgade möjligheter för dig att skapa dina nya livsberättelser

fusion3
Idag är Fusion från Georg Jensen en kollektion som även rymmer omtyckta armband, hängen och örhängen att matcha med just din ringkombination.

Fusion är kärlekshistorier i guld

Fusion betyder förening och smyckekollektionen Fusion lever verkligen upp till namn. Detta genom att förena fysisk skönhet med den emotionella aspekten där ringar, armband och halsband blir en symbol för ett speciellt tillfälle, en situation, ett jubileum, ett minne eller en speciell prestation. Fusion-kollektionen är smycken som highlightar det som betyder något för dig: romantisk kärlek, familjeband eller andra relationsband, lyckliga tilldragelser eller framgångar – alla kan de uttryckas genom Fusions personliga och sofistikerade skönhet.

– Ett fint citat från Georg Jensen som jag tycker beskriver Fusions egenskaper på ett bra sätt är:”Kärlek är ett dynamiskt fenomen som ändrar spår, växer sig allt starkare eller står inför nya vändningar och utmaningar över tid”, säger Hedvig.

gj_fusion7
Fusion är en pusselring med lösa delar som passar perfekt ihop. Lika lekfull och snygg idag som 2000. Här exempel med helt pavérad ringdel.

Nina Koppel: designer bakom Fusion

Fusion är designad av Nina Koppel, ursprungligen textilkonstnär och vars talanger ligger i hennes dna. Hon är dotter till den kända danska guldsmeden, silversmeden, formgivaren, skulptören, tecknaren och grafikern Henning Koppel som var mångårig samarbetspartner till Georg Jensen. Det finns med andra en lång historia med bred bas som sätter Fusion i ett naturligt fokus för varumärket.

gj_fusion10
Nina Koppel blev på 1980-talet tillfrågad om att arbeta med smyckedesign hos Georg Jensen. År 1987 designade hon det som blev den visionära Georg Jensen Fusion-ringen: ett modulärt smycksdesignsystem som gjorde det möjligt för bärare att fritt blanda vita, rosa och gula guldringar i ett ständigt växande utbud av kombinationer.

Nyfiken på Georg Jensen?

1904 öppnade Georg Jensen sin första butik och verkstad i eget namn i Köpenhamn. Idag finns butiker och fabriker över hela världen och hans namn är ett varumärke med oslagbar renommé – och inte bara inom smyckeskonst. Läs mer om Georg Jensen, smyckehistorik och samarbetet med svenska Torun Vivianna Bülow-Hübe: https://academy.jarlsandin.se/georg-jensen-smyckedesign-vi-ger-historiken/

Upptäck Fusion från Georg Jensen

Shoppa smycken från Georg Jensen i vår webshop
https://www.jarlsandin.se/smycken-/varumarken/georg-jensen

Prova Fusion och andra kollektioner från Georg Jensen?
Vår butik hittar du på Kungsgatan 67 i centrala Göteborg.

Frågor till våra experter på smyckeavdelningen?
Telefon: 031-10 59 01
Mejl: info@jarlsandin.se