/ Smycken

Så skapas BELONG WITH MUSIC – smycke och musikaliskt hantverk från Sandin 1956

Belong With Music är smycken inspirerade av musikens kraft – i stolt samarbete med Anders Bagge. Kanske har du sett hans egna häftiga och personliga armband från Belong With Music i teves direktsändning? Precis som alla smycken från varumärket Sandin 1956 är det hantverksmässigt tillverkat för hand i vår egen guldsmedsateljé i Göteborg. Följ med på resan från Anders Bagges tankar och önskemål till ett färdigt, personligt armband som du varje vecka kan se "in action" i Idol.

Med smycken i serien Belong With Music sätter vi fokus på musikens förmåga att förmedla känslor, skapa glädje och på olika sätt berika vårt liv. Ett skapande samarbete med Anders Bagge, kompositör, sångtextförfattare, musiker och musikproducent samt välbekant jurymedlem i Idol.

mellan_smycken

Kanske vill du ha ett eget armband, ett hänge eller manschettknappar med musikaliska detaljer samt gravyr som du själv sätter din prägel på? Alla smycken från Belong With Music kan beställas i rödguld, vitguld och silver.
Upptäck kollektionen Belong With Music >

mellan_bagge_anneli

Mötet med Anders Bagge och designprocessen i en unik kollektion

Häng med i hur Anders Bagges egna armband blir till i händerna på vår guldsmed Markus Mannerby. Armbandet är omsorgsfullt designat av vår chefsdesigner Anne-Li Liljeblad i samarbete med Anders. Formen på hans personliga Belong With Music-smycke ramar vackert in det som ligger Anders varmt om hjärtat. Framförallt musiken men även hans stora engagemang för våra vänner och följeslagare med fyra tassar. Att detta binds samman i Anders Bagges originalsmycke.

Vid Anne-Lis och Anders första designmöte diskuterades olika smyckesalternativ, och där Anders tog sitt beslut med hjärtat.

Anders Bagge såg smycket med sitt inre öga, placerat på sin högra arm i form av ett maffigt armband i vitt guld och svarta diamanter och med detaljer i roséguld.

– Han namngav armbandet mer eller mindre i samma andetag: ”Devoted”, berättar Anne-Li Liljeblad. Som designer gör det mig oerhört glad att detta smycke och kollektionen som blev en naturlig följd utgör våra första smycken för män från Sandin 1956.

Utifrån Anders vision togs en skiss fram på det armband som du i fotostoryn nedan kan se tillverkas i vår guldsmedsverkstad.

”Tack Anders Bagge, för att du bidrog med inspiration och skaparglädje i det nya projektet med Belong With Music.”

Anne-Li Liljeblad, Chefsdesigner Sandin 1956

mindre_armband

Armbandets olika delar – och symboliken bakom Anders Bagges Belong one-piece: Devoted

  1. På ovansidan av handen syns delen ”Belong with Music”. Musiken är det som har fört Anders in i alla våra liv och in i tv-rutan, där vi får ta del av hans passion och kompetens. Självklart har musiken en central plats i Anders unika smycke!

  2. Undersidan speglar den andra stora delen av Anders yrkesliv, men även hans privata liv tillsammans med sin fru Johanna Lind Bagge. Nämligen omtanken och kärleken till hundar och katter, deras pulsåder. Här syns delen ”Belong with friends” där tassar i roséguld är placerad över just pulsådern, i direktkontakt med Anders hjärta.

  3. Delarna binds samman runt Anders handled med två ”rockiga” pansarkedjor i vitguld.

mellan_brothers

Bakgrund till samarbetet mellan Sandin 1956 och Anders Bagge

Sandin 1956 är ett varumärke och tillika ett familjeföretag grundat 1956 av Jarl Sandin. Idag driver de tre sönerna Torulf, Torbjörn och Torgny Sandin företaget med egna designers och guldsmeder i huset.
– Som familjeföretag med anor är vi noga med vad vi jobbar med och vi väljer samarbeten och projekt med omsorg. I samarbetet med Anders Bagge kände vi att det fanns mycket av det vi tycker är viktigt: kreativitet, glädje, omsorg, mening, men även lekfullhet, kommenterar Torulf Sandin, VD för Sandin 1956.

Ur Anders Bagges perspektiv var det viktigt med ett lyhört samarbete med ett genuint företag med lång erfarenhet inom smyckedesign. Andra viktiga faktorer var vår starka inhousekompetens med design och produktion av kvalitetssmycken i vår egen ateljé, vår diamantkunskap och ett brett kontaktnät inom branschen. En lyckad matchning och en rolig process i utvecklingen av Belong With Music, en unik smyckekollektion för kvinnor och män.

mellan_markus

Se Anders Bagges unika Belong-armband “Devoted” bli till

Markus Mannerby heter den skickliga guldsmed hos Jarl Sandin som fick förtroendet att färdigställa Anders Bagge specialtillverkade armband, ”Devoted” i serien Belong från Sandin 1956. Markus ägnade åtskilliga arbetstimmar i guldsmedsateljén i hjärtat av Göteborg med sammanfoga armbandets delar som levererades från gjuteriet, skapa rätt balans och proportioner för Anders Bagge och se till att smycket blev vackert och bekvämt att bära.

– Det är ett gediget och personligt smycke tillverkat i vitguld och roséguld. Ett lite tyngre armband med skön guldvikt, förklarar Markus. För mig personligen ville jag lyckas få till ett armband som Anders Bagge känner är till just honom. Och som i all exklusiv tillverkning blir därför detaljerna enormt viktiga.

Markus är noga med mått och att proportioner som höjd och bredd är i balans med varandra. Det ska bli ett fint komponerat armband som inte bara är vackert att se utan även skönt att bära och där alla ytor är perfekta.

– Anders Bagges armband består av två delar, noter på ena sidan och tassar på den andra. Det är vidare infattat med svarta briljanter samt handgraverat. Känslan var att skapa ett armband av hög kvalitet som är roligt och inspirerande att titta på och det har vi lyckats med.

Vanligtvis lämnar Markus ifrån sig de smycken han arbetar med och som sedan går vidare ut i världen och lever sitt eget liv. I detta fall får han chansen att på ett annat sätt följa utfallet.

– Det känns roligt att spännande att kunna se ett av våra specialtillverkade smycken i direktsändning varje vecka. Det är lite nytt för mig!

mindre_steg_01

STEG 1: SKAPA SLÄTA FINA YTOR
Filar, smärglar och putsar de gjutna delarna.

mindre_steg_02

STEG 2: SAMMANFOGNING
Armbandet svetsas ihop med lasersvets och lödes ihop med slaglod.

STEG 3: PUTSNING
Här skapar vi släta fina ytor efter sammanfogningen.

mindre_steg_04

STEG 4: FATTNING & GRAVYR
De utvalda diamanterna passas in i en första test innan slutgiltiga fattningen görs. Handgravering utifrån kundens önskade gravyr.

mindre_steg_05

STEG 5: SLUTFINISH OCH UTLÄMNING
Slutputsning och slutfinish så att armbandet kommer i sin allra bästa dager innan det överlämnas till sin ägare.

mindre_armband_bagge-2

Äntligen dags att överlämna ett helt unikt armband i serien BELONG WITH MUSIC till sin ägare: Anders Bagge. Perfekt passform och ett underbart musikaliskt statement.

Se kollektionen Belong With Music >

Läs mer om Sandin 1956, smycken i svensk design sedan 1956 >