/ Smycken

Guldsmed Göteborg: design, renovering och storleksändring

Söker du guldsmed i Göteborg? I vår smyckeverkstad i Jarl Sandins ateljé arbetar ett team professionella guldsmeder. Har du en egen idé för en ring eller annat smycke gör vi gärna drömmen till verklighet. Utöver nytillverkning av smycken på beställning renoverar vi även våra kunders mest älskade smycken för att ge dem ett nytt liv!

Tjänster som din guldsmed i Göteborg hjälper dig med

  • Hjälp att designa egna personliga smycken
  • Tillverka nya smycken av äldre exemplar
  • Infattning av ädelstenar
  • Förändring av storlek på ring
  • Renovering av smycken; från enklare till avancerade lagningar.
  • Skadeanalys av ditt smycke

Drömmer du om ett specifikt smycke som du har en egen vision om? Eller har du gamla smycken som du vill göra om till något nytt? Tillsammans med vår smyckesdesigner fångar vi upp dina idéer och önskemål och ger även bra råd vid val av ädelstenar. Se en ring bli till - fotostory >

Ett One Piece-smycke – lika speciell som du

sandin1956-one-piece-bla-aquamarine-2020
Ovan syns en ljuvlig handsmidd ring i vitguld, infattad av våra skickliga guldsmeder i Göteborg på uppdrag av kund. Designen är en anpassning av vår modell Light Duette Juvel med en äkta blå Aquamarin som vi slipat om för att passa ringen. Smycket är kompletterat med två ovala diamanter (2 x 0,20ct) för underbar briljans.

onepiece1
Ännu en mäktig one piece-juvel – handsmidd och infattad av våra skickliga guldsmeder i Göteborg på uppdrag av kund. Ringen är en skönhet i platina, en helallians med ett helt varv av diamanter samt en +3,00ct smaragdslipad diamant.

Ringen byggs oftast utifrån stenen! Idag är trenden lite tunnare ringar med relativt stora stenar; detta ställer krav på klorna – vi ger dig de allra bästa rekommendationerna utifrån dina önskningar.

Gamla smycken blir till nya

Din guldsmed i Göteborg kan hjälpa dig på många sätt. Många glömmer att smycken som används mycket slits därefter: guldkedjors länkar blir tunna och brister, pärlhalsband behöver träs om och armband utrustas med nytt lås. Den stora skräcken inträffar ibland: att stenar lossnar från din ring och lämnar ett tomrum. Visste du att klorna på ringar med ädelstenar faktiskt med jämna mellanrum behöver förstärkas?

Vi guldsmeder hos Jarl Sandin i Göteborg är redo för de flesta utmaningar; oftast kan vi rädda ditt smycke – men inte alltid. Rådet är därför alltid att lämna in dina favoritsmycken för en översyn av din guldsmed innan slitaget går för långt.

Tappar du exempelvis en infattad ring mot ett hårt golv kan den få en skada som gör att stenen blir lös. Då är det bra att låta en guldsmed se över den direkt för att förhindra att stenen förloras i en nära framtid.

verkstad2

Så går renovering av ett äldre smycke till

Våra guldsmeder i Göteborg har olika spetskompetens och besitter tillsammans på en enorm kunskapsbank. Har du ett äldre smycke med stort affektionsvärde med behov av varsam renovering, kom gärna in med det till Jarl Sandin så gör vi en bedömning av det. Av oss får du en rekommendation på hållbar renovering samt kostnadsuppskattning.

verkstad1

Storleksändring av ring: göra större eller mindre

Vi justerar ofta storlek på befintlig ring när fingrarna förändrats över tid, eller när ett äldre smycke får en ny ägare. Vill du infatta fler stenar i en äldre ring går det oftast utmärkt också. Hör med oss!

verkstad3

Guldsmedens tips: Skötsel av dina smycken

Här är några tips från våra guldsmeder i Göteborg för hur du får ett långt liv tillsammans med dina smycken.

  • Vänta inte för länge med renovering av ditt smycke, gå till en guldsmed i tid. Innan smycket blir för slitet och går sönder eller stenen tappats!
  • Låt en guldsmed regelbundet (cirka vartannat till var tredje år) se över klorna på dina ringar. I synnerhet lite nättare ringar med större stenar.
  • Smycken ska användas, men med gott omdöme. Tänk på att ta av dig sköra ringar när du arbetar med händerna eller badar. När du badar i saltvatten är det en bra vana att även ta av örhängen och halssmycken. Badar du med smycket: skölj av det i sötvatten efter bad i saltvatten.
  • Se dina smycken som plagg som kräver viss skötsel och underhåll. Mycket kan du göra själv: smuts som hudavlagringar och fett binder damm och sliter på ditt smycke. Håll det fräscht genom att regelbundet tvätta det med ljummet vatten, diskmedel och tandborste.

Kontakta din guldsmed i Göteborg så hjälper vi dig:
Jarl Sandin Ur & Guld
Kungsgatan 67
411 08 Göteborg
Kundtjänst 031-10 59 00
info@jarlsandin.se
https://www.jarlsandin.se/
Läs mer om Jarl Sandin och Sandin 1956
jarl-sandin-portra-tt-kavaj
Välkommen till ett levande, tidlöst hantverk!