/ Vigsel

4 heta vigseltrender för brudar

Smycketrender går hand i hand med övriga trender i vår samtid. Överlag går vi nu mot en tid som kännetecknas personliga/konstnärliga/kulturella/unika val. Detta matchar precis de brudar vi möter i vår butik som väljer vigselring och vigselsmycken till sin stora dag. Här presenterar vi 4 heta trender för brudar 2017-2020.

Vi påverkas både av övergripande trender, sk makro-trender, som beskriver värderingar för vad som anses ”rätt” och intressant oavsett vilken stil vi har - samt av microtrender som är det vi benämner "mode". Dessa färgas av de underliggande värderingarna och sätter färg och form på dem.

Makrotrender som påverkar vår samtid OCH våra brudar just nu

  • Omsorg om naturen och det naturliga
  • Vi vill stå upp för allas lika värde – vi väljer aktivt och vi väljer lika aktivt bort det vi inte vill sammanknippas med!
  • Tradition, kultur, hantverk & konst värderas högt

TREND #1: Boho-bruden – ”Det ska KÄNNAS rätt”

Boho med 1970-talsvibb har invaderat svenskt bröllopsmode. Med sin avslappnade stil och unika kombinationer influerar hon starkt övriga trender. Naturbarnet gifter sig romantiskt, avslappnat, naturnära, försiktigt kroppsnära, t.o.m. barfota och helst ska allt vara eco-certifierat.

Inspiration: Natur, hantverk, konst och stilhistoria.
Motto: Det ska KÄNNAS rätt.
Smycken hon gillar: Ole Lynggaard, Drakenberg Sjölin, Sandin 1956, unikt, konstnärligt och specialdesignat. Gärna hårsmycken eller levande blommor.
Material: rå-stenar, pärlor, rödguld, rosé, oxiderat silver.

boho1
Med sin personliga stil och unika kombinationer influerar Boho- bruden starkt övriga trender. Här med One Carat från Sandin 1956.

==TREND #2: Brud de Luxe – ”Det ska glittra”

Lyxiga bruden där hela livet är ett disco. Med stor lust för äventyr och limousine är en given bokning för bröllopsdagen. Gifter sig glatt i glansigt tyg, sexigt följsamt samt i glitter och höga klackar.

Inspiration: Studio 54, glammiga kändisar, konst och design, lyx.
Motto: Allt ordnar sig.
Smycken hon gillar: Utländska smycken, hon har koll på aktuella trender och designermärken. Gärna hårsmycke, tiara,choker.
Material: alla ädelmetaller och gnistrande diamanter som gärna får ta plats och synas, bling is king.

TREND #3: Ny-klassisk brud – ”Det ska VARA precis rätt”

Kronprinsessa i själen! Sobert, välarbetat, personligt utvalt och klassiskt. Gifter sig i spets, blankt eller matt siden, transparant och smakfullt, ej för utmanande. Influencer eller inte, men som ständigt bevakad och bedömd är det viktigt att alltid vara rätt klädd och smyckad.

klassisk1

Inspiration: Kungligheter, globala stilikoner, konst, Boho-stilens ”lätthet”
Motto: Det ska vara precis RÄTT: inte för tråkigt, inte för mycket.
Smycken hon gillar: Ole Lynggaard, Efva Attling, Sandin 1956, Georg Jensen och vad kända och kungligheter bär. Gärna tiara, diadem och hårsmycke. Uppskattar klassiska smycken.
Material: Platina, rödguld, rosé, vita/pastell diamanter och pärlor.

TREND #4: Koncept-bruden – ”Nördigt är trendigt”

Oavsett om hon talar alviska flytande eller snöat in på något annat populärkulturellt fenomen så är allt noga och personligt utvalt. Konceptuellt, speciellt, unikt och när hon gifter sig kan vad som helst hända!

Inspiration: Tv-serier, hantverk, konst samt specialintresset översatt till bröllop & smycken.
Motto: Nördigt är trendigt – och jag väljer något till MIG.
Smycken hon gillar: High fashion design och tillverkare med anor, som Georg Jensen. Gärna antika eller ärvda smycken, unikt och specialdesignat för att t ex likna ett smycke i Sagan om Ringen eller personliga meddelande ingraverade.
Material: Allt – diamant och briljant med ovanlig slipning.

Hitta din kärleksring
Matcha rätt smycken på din bröllopsdag
Rödguld, vitguld, roséguld - eller kanske platina? Så väljer du rätt ädelmetall
Det ska kännas bra på alla sätt att bära din kärleksring
Läs mer om hur vi tar ansvar.


Vigselfoto: Rebecka Wendesten